Login Oradea Online   Login   Inregistrare Oradea Online   Inregistrare    
°C
 

ORADEA ONLINE

Stiri Oradea si Bihor

 
 
   
Tehnică Oradea Online  
29 Octombrie 2010 13:32:37   HP Pavilion dv7 - quad core de la AMD in armura
Afisari Stiri Afisari Stiri Afisari Stiri Afisari Stiri Afisari Stiri Marire +   Micsorare -   
HP Pavilion dv7
După ce am avut posibilitatea să testăm ultra-portabilul Pavilion dm3 , iată că a venit rândul unul laptop cu totul diferit ...

După ce am avut posibilitatea să testăm ultra-portabilul Pavilion dm3 , iată că a venit rândul unul laptop cu totul diferit de la același producător. HP Pavilion dv7 are diagonala ecranului de 17.3" și a fost creat special pentru a înlocui desktop-ul multimedia de acasă ori de la birou. Mai mult acesta vrea să ne familiarizeze cu un procesor pe care sperăm să-l mai vedem în alte configurații de-acum înainte: un Phenom II quad core ce poartă sigla AMD.


HP Pavilion dv7 cu procesor AMD quad core

O carcasă metalică bine construită

HP Pavilion dv7 te impresionează de când îl scoți din cutie. Comparația cu MacBook-urile Unibody îți vine imediat în minte, însă o dai repede la o parte pentru că observi un model gravat pe spatele ecranului și pe restpad. Ținând cont de diagonala ecranului și componentele performante din carcasă, dv7 este relativ subțire și își păstrează grosimea din față până în spate. În mijlocul restpad-ului tronează un touchpad generos, unul din cele mai mari pe care le-am întâlnit vreodată. Logo-ul iluminat de pe spatele ecranului nu mai este de mult specific doar produselor Apple. El este prezent în cazul de față într-un colț și are o formă rotundă.


HP Pavilion dv7 - carcasă metalică bine construită

Conectorii lui HP Pavilion dv7 sunt dispuși doar pe laturile stângă și dreaptă. Pe latura din față avem două din cele trei difuzoare ale portabilului. Ele poartă sigla Beats by Dr. Dre, o marcă a companiei Monster, cunoscută pentru cablurile audio extrem de scumpe. Pe spatele portabilului, undeva sub pad-ul numeric, se găsește un așa-zis subwoofer. Vom discuta ulterior cum afectează această amplasare a lui audiția atunci când utilizatorul ascultă muzică sau vizionează un film. Plasticul lucios a fost folosit de producător doar pentru rama ecranului și suportul tastaturii. Aceasta din urmă este un din cele mai bune pe care le-am întâlnit în ultimul timp.

Specificații

Ecran: 17.3", 1600x900, glare, iluminat cu LED-uri
Procesor: AMD Phenom II P920, 1,6 GHz, 2 MB L2 cache, 25 W TDP
Chipset: AMD RS780
RAM: 2 x 2 GB DD3, 1066 MHz
GPU integrat: AMD Mobility Radeon HD 4250
GPU separat: AMD Mobility Radeon HD 5650, 1 GB VRAM
HDD: 500 GB, 7200 RPM, 16 MB buffer, Western Digital
Unitate optică: DVD writer
Rețea: LAN, 802.11b/g/n, Bluetooth
Conectori: 3 x USB 2.0, eSATA/USB, HDMI, VGA, 2 x audio
Altele: card reader, camera web, cititor de amprente
Baterie: 6 celule
Dimensiuni: 378 x 245 x 32-36 mm
Greutate: 2,5 kg

HP Pavilion dv7 - conectorii de pe latura stângă

Configurație bazată pe o platformă AMD

Procesorul Phenom II P920 face parte din platforma Mainstream de la AMD lansată anul acesta. Este un quad core cu patru nuclee și patru fire de execuție, dotat cu 2 MB L2 cache. TDP-ul său de doar 25 W și frecvența redusă ne dau de înțeles că avem aici un compromis între performanță și autonomie. Despre performanța sa vom discuta mai târziu. HP Pavilion dv7 dispune de două plăci grafice, însă ele poartă sigla AMD. Driver-ele AMD permit trecerea de o placă la alta, însă nu așa de elegant ca Nvidia Optimus. La cuplarea sau decuplarea alimentării de la priză utilizatorul este întrebat dacă dorește să schimbe placa video pentru performanțe mai bune sau autonomie sporită. Schimbarea se face în câteva secunde, după ce ecranul se stinge, fiind necesară oprirea anumitor aplicații. Schimbarea plăcilor se poate face și independent de alimentare, din interfața driver-ului video.


HP Pavilion dv7 - tastatura chiclet de calitate

Salutăm folosirea rezoluției de 1600x900, cât se poate de potrivită pentru dimensiunile ecranului. Din păcate, placa video nu este atât de performantă încât să rulăm jocuri actuale la rezoluția nativă a ecranului. Vom vedea puțin mai departe cum se comportă. Cei 4 GB RAM și HDD-ul cu 7200 RPM asigură rularea în condiții foarte bune a sistemului de operare Windows 7 pe 64 de biți. Ne-am mirat puțin să vedem un cititor de amprente pe un laptop multimedia, însă el nu-i încurcă pe cei care nu-l folosesc și se dovedește util pentru ceilalți. Spre exemplu, la pornirea Yahoo Messenger, introducerea numelui de utilizator și a parolei poate fi înlocuită cu o simplă trecerea degetului peste cititor.


HP Pavilion dv7 - cititorul de amprente

Performanța sistemului

Trebuie să recunosc că mă așteptam la performanțe ceva mai mari din partea procesorului AMD Phenom II P920. Să nu credeți însă că HP Pavilion dv7 este un laptop lent. Din contră, el se descurcă foarte bine cu sarcini obișnuite, având performanțele similare cu ale unui portabil de generație anterioară dotat cu Intel Core 2 Duo P8400 sau T7700. Din nefericire, procesorul este surclasat chiar și de un Intel Core i3-330M actual. În timpul funcționării și în mod special atunci când sunt rulate jocuri, restpad-ul se încălzește în partea stângă. Carcasa poate deveni mai fierbinte în stânga tastaturii, în jurul fantei de aerisire. Sistemul de răcire nu este foarte zgomotos în regim de lucru intens.

PCMark Vantage 64 bit - 4.484 puncte
PCMark Vantage Productivity 64 bit - 3.915 puncte
3DMark Vantage Entry - 9.945 puncte
3DMark Vantage Entry GPU/CPU - 14.245 / 5.219 puncte
3DMark Vantage Performance - 3.264 puncte
3DMark Vantage Performance GPU/CPU - 2.916 / 5.081 puncte
3DMark06 Default - 6.929 puncte
3DMark06 Default CPU - 2.291 puncte
SiSoft Sandra Dhrystone - 22.82 GIPS
SiSoft Sandra Whetstone - 18.47 GFLOPS

Camera web HP TrueVision

Performanța în jocuri

Așa cum vă puteți imagina, testele sintetice și jocurile au fost rulate folosind profilul High Performance și placa video separată a lui HP Pavilion dv7. Pentru testul de gaming ne-am oprit la trei titluri: Crysis Warhead, Modern Warfare 2 și NFS Shift. Am încercat întâi să le rulăm la rezoluția nativă a ecranului, însă a trebuit să renunțăm la prea multe efecte vizuale. Am decis să scădem rezoluția la 1280x720 pentru Crysis și NFS Shift. Doar Modern Warfare 2 a rulat bine pe cei 1600x900 de pixeli ai ecranului. Mai jos puteți vedea numărul mediu de cadre pe secundă cu care a rulat fiecare joc și setările aferente.

Crysis Warhead - 1280x720 - No AA, Mainstream, blur off - 28 fps
CoD Modern Warfare 2 - 1600x900 - No AA, Extra - 47 fps
NFS Shift - 1280x720 - Medium, No AA, No AF - 25 fps


Un profil subțire pentru un laptop multimedia

Autonomie

Pentru testul de lucru în mediul office am folosit profilul Power Saving și am setat luminozitatea ecranului la 50%. Timp de două ore și 20 de minute am navigat pe Internet folosind placa de rețea wireless, am editat documente și am ascultat mutică folosind o pereche de căști. Testul multimedia l-am rulat folosind profilul HP Recomanded, cu luminozitatea ecranului la 70%. Bateria s-a consumat în două ore și 20 de minute, timp în care a fost redat un film la rezoluție 720p care ocupa 8 GB pe HDD. Pentru audiție s-a folosit o pereche de cășit, iar placa de rețea wireless a fost dezactivată.

Am vrut să vedem cât timp putem să ne jucăm dacă este oprit curentul. Am rulat cele trei jocuri menționate folosind profilul High Performance, o perechet de căști pentru redarea sunetului și având luminozitatea ecranului setată la 85%. Bateria s-a consumat într-o oră și 20 de minute.

Alte aspecte

HP Pavilion dv7 primește o bilă albă pentru calitatea ecranului, în ciuda faptului că unghiul de vizibilitate pe verticală nu este printre cele mai bune. Este o plăcere să folosești tastatura chiclet, tastele fiind bine spațiate. Am a fost puțin deranjat de tastele direcționale sus/jos înjumătățite, însă m-am obișnuit după un timp. Nu am putut să le folosesc pentru controlul mașinii în NFS Shift. Touchpad-ul este mare și foarte ușor de atins atunci când se tastează mult. Din fericire, o apăsare dublă pe punctul alb din stânga sus îl activează/dezactivează.


HP Pavilion dv7 - un touchpad foarte mare

O problemă pe care am avut-o lucrând zilnic cu HP Pavilion dv7 a fost accesul la tastele F1-F12. La fel ca la Pavilion dm3, ele au alte funcții alocate la apăsarea simplă. Pentru a apăsa Alt+F4, va trebui să țineți un deget și pe tasta Fn din stânga jos. Am căutat o opțiune care să schimbe prioritatea funcțiilor pe tastele menționate însă nu am găsit-o în aplicațiile preinstalate de HP. Sunt conștient că dv7 este un laptop multimedia și tastele pentru controlul volumului sau redării sunt importante, însă aș vrea să am posibilitatea să schimb prioritatea lor.


Funcțiile rândului superior de taste sunt inversate

Sunt necesare și câteva mențiuni despre sistemul audio al lui HP Pavilion dv7. La un nivel de volum mediu, el oferă o calitate audio peste medie. Când creștem volumul spre nivelul maxim apar două probleme. Prima este binecunoscută și des întâlnită la portabile: distorsiunile. A doua ține de amplasarea așa-zisului subwoofer de pe spatele portabilului. Pentru că stă prea aproape de latura dreaptă și redă o bună parte din frecvențele medii, urechea dreaptă percepe un volum mai mare al sunetului decât cea stângă. Am încercat să înclinăm laptopul pentru ca sunetul de la acel difuzor să fie direcționat în spatele lui dv7 și problema s-a ameliorat puțin. De asemenea, dacă utilizatorul vizionează un film și nu stă aproape de laptop, diferența de volum este mai puțin sesizabilă.


HP Pavilion dv7 - difuzoarele Beats by Dr. Dre

Un alt lucru care trebuie menționat este legat de folosirea plăcii video integrate. Atunci când alimentatorul este deconectat și se face trecerea pe placa video integrată, driverele activează un profil video special pentru reducerea consumului. Mai precis, contrastul este redus în așa fel încât anumite elemente grafice ale aplicațiilor se văd cu totul diferit. Paginile web cunoscute vor arăta altfel, iar liniile care delimitează căsuțele dintr-un tabel Excel aproape că nu se mai observă. Lucrul cu HP Pavilion dv7 în aceste condiții devine dificil. Profilul nu poate fi dezactivat. O ajustare a setării pentru Gamma ajută, însă culorile sunt afectate. Nici ajustarea iluminării ecranului nu are vreun efect. Se poate face trecerea la placa video separată, însă autonomia este afectată.


Mufa de alimentare și logo-ul iluminat

Concluzie

HP Pavilion dv7 este un laptop multimedia care poate înlocui foarte ușor desktop-ul de acasă sau chiar de la birou. Prezența procesorului quad core AMD este cu siguranță o surpriză, însă nu atât de plăcută precum speram. Performanțele vor mulțumi însă un utilizator obișnuit, mai ales dacă rulează și câte un joc din când în când. Designul carcasei este aparte, iar tastatura și ecranul ne-au lăsat o impresie bună, însă am întâlnit mai multe probleme. Dacă cea legată de sunet poate fi ocolită cu o pereche de căști, celelalte două sunt mai greu de evitat. Pentru cei interesați, modelul de față nu se găsește încă în țara noastră. HP Pavilion dv7 este disponibil în Europa, inclusiv pe site-ul oficial HP din Marea Britanie, la un preț estimativ de 750 €.


HP Pavilion dv7 cu AMD nu este disponibil momentan în țara noastră

Plusuri și minusuri:

[+] carcasă metalică bine construită
[+] tastatură excelentă
[+] ecran peste medie
[+] placă video separată destul de performantă
[+] preț atractiv
[-] procesorul AMD nu este foarte performant
[-] profilul de imagine folosit de placa video integrată pe baterie
[-] construcția sistemului audio integrat


Sursa: Go4it.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor


Taguri  
HP


Stiri Anterioare  
HP Pavilion DM3, un portabil cu greutate
HP Pavilion DM3, un portabil cu greutate
HP a lansat imprimanta conectata la web
HP a lansat imprimanta conectata la web

Tehnică  
Sony Ericsson Xperia Play a primit o data oficiala de lansare
Canon lanseaza doua noi DSLR-uri pentru incepatori
Vezi cum arata primul telefon full 3D din lume, LG Optimus 3D
Topul producatorilor de telefoane mobile pe 2010
Compania lui Liviu Nistoran a lansat un tablet PC cu ecran de 7 inch la pretul de 750 lei


Comentarii  

Posteaza un comentariu: HP Pavilion dv7 - quad core de la AMD in armura
 
 


Curs Valutar

 

Horoscop
Rac

Rac

         Alte zodii   
 

Sondaj
Romania ocupa locul doi, dupa Bulgaria, in topul tarilor care folosesc foarte putin cardurile bancare.

Cum preferati sa platiti atunci cand mergeti la cumparaturi?


» Cu Cardul
» Cash

Promoveaza-ti afacerea!

Web-Top Web-Top.ro este mediul ideal de promovare online pentru firma Dvs.

       Pentru detalii click aici...   


Parteneri

Cofetaria Mocca
Lion Shipping & Chartering
Lion Shipping & Chartering

Lista Firme

Arhiva Stiri Oradea Online
28 Martie 2020
D L Ma Mi J V S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  


   Arhiva Stiri 2020 Oradea Online   
 

Bursa Transport

Bursa Transport
Ai marfa?
Ai camion?


Inregistreaza-te gratuit si vei gasi parteneri!

      Pentru detalii click aici...   


Vremea Oradea
28 Martie 2020
Min: -18 °C       Max: -18 °C Vremea Oradea
Temperatura curenta: °C

      Vremea Oradea detalii...   


Anunturi

Ultimele anunturi salvate
REPARATII ELECTROCASNICE, MASINI DE SPALAT, CUPTOARE, PLITE, GARANTIE
VAND SOBA PE LEMNE
CLESTI DE RIDICAT, DISPOZITIVE DE RIDICARE TUBURI BETON
DISPOZITIVE MANEVRARE CAMINE BETON, CLESTI DE RIDICARE
DISPOZITIVE MANEVRARE TUBURI DE BETON DIFERITE DESCHIDERI


   Anunturi Gratuite Oradea   
 

Cinema

Al Pacino il face pe Richard Gere mare bogatas

Stiri judetul Bihor

Stiri judetul Bihor
Registre electronice in locul carnetelor de munca
Acvila de munte se intoarce in Bihor
Legea Educatiei a intrat in vigoare
Peste 13.000 concedieri colective: Stiri Bihor
Prins in flagrant: seful OPC, saltat de DNA in timp ce primea spaga pentru a-si incalca atributiunile de serviciu
Pensii marite pentru 32.847 de bihoreni
Ce se-ntampla cu drumurile Bihorului
Clubul Kiwanis din Thouars, Franta, alaturi de copiii in dificultate: Stiri Bihor
Unii pleaca de buni, altii vin de rai
Protestul PSD Oradea, neautorizat

Copyright 2007-2009 Oradea Online. Toate drepturile rezervate.
TOTALnet Media Group
 

Stiri Oradea Online

Stiri Oradea
Stiri Bihor
Politia Oradea
Frontiera Bihor
Stiri Intern
Stiri Extern
Sport
Sanatate

Divertisment Oradea Online

Divertisment Oradea
Moda Oradea
Cinema Oradea
Lumea IT
Auto
Horoscop

Servicii Oradea Online

Anunturi Gratuite Oradea
Lista firme Oradea
Director web

Turism Oradea
Turism Oradea
Judetul Bihor
Baile Felix
Baie 1 Mai

Sitemap
Sitemap

 
Recomandam: Web-Top.ro | Best-Top.ro | Felicitari | Bursa Transport | Stiri Vedete | Bucuresti Online
Web-Top Lista Firme