Login Oradea Online   Login   Inregistrare Oradea Online   Inregistrare    
°C
 

ORADEA ONLINE

Stiri Oradea si Bihor

 
 
   
Tehnică Oradea Online  
22 Mai 2009 13:25:32   Cele mai faimoase telefoane Motorola: Stiri Tehnica
Afisari Stiri Afisari Stiri Afisari Stiri Afisari Stiri Afisari Stiri Marire +   Micsorare -   
Motorola
Stiri Tehnica:

Motorola, indiferent ce se va întâmpla de acum înainte (căci perioada dificilă prin care trece de aproape doi ani pare să nu se mai sfârșească), va rămâne în istorie drept compania care a lansat primul telefon mobil comercial și care a adus destule inovații pe o piață ce încetul cu încetul a început să fie dominată de numeroase produse mediocre, promovate de către specialiștii în marketing cu o insistență tangentă la paroxism.

În ziua de azi, cam orice dispozitiv mobil, oricât de neînsemnat ar fi, ajunge pe paginile din online (dar și în reviste, la TV sau pe panouri publicitare) să fie ridicat în slăvi, lăudat de parcă în fiecare moment se reinventează roata, iar noi suferim de o amnezie severă incurabilă care nu ne dă ocazia să realizăm cât de repetitive sunt multe dintre produsele prezentate. Nu toate, căci de câteva ori pe an, unele companii aduc un suflu nou, o inovație care într-adevăr merită și este apreciată la adevărata ei valoare.

Dacă tot am vorbit de roată, în ceea ce privește comunicațiile mobile, Motorola sunt inventatorii și despre ale lor realizări vom vorbi în acest articol.

Anul 1983 – Motorola DynaTAC 8000x

motorola_dynatax_8000x.jpg

Motorola DynaTAC 8000x


Motorola DynaTAC 8000xMotorola DynaTAC 8000xEste primul telefon mobil destinat consumatorilor de rând sau, cu alte cuvinte, realizat în scopuri comerciale. Motorola DynaTAC 8000x a fost la acea vreme un telefon cu adevărat exclusivist, comparabil să spunem cu revoluționara tablă Microsoft Surface din zilele noastre. Puțini își permiteau un astfel de dispozitiv, iar și mai puțini înțelegeau ce schimbări se petrec în lumea comunicațiilor.

Telefonul a ajuns să fie cunoscut datorită apariției în “Saved by the Bell” (“Salvați de clopoțel”), popularul serial TV american ce îl avea drept protagonist pe Zack Morris, posesorul acestei minuni tehnologice.

În magazine, DynaTAC avea un preț de aproape 4000 de dolari, o adevărată avere pe atunci. Hai să vedem specificațiile sale: 33 de cm lungime (adică mai mare decât clasica riglă de 30 de cm), aproape 1 Kg greutate (869 de grame) și 30 de minute autonomie în convorbiri. Timpul de stand-by se oprea la o zi de lucru, adică opt ore. Altfel spus, dimineața scot telefonul de la încărcat și plec la birou, iar seara când ajung acasă, îl conectez iar la priză. Dar, cine mai e ca mine? Cine mai are așa ceva? Mă simt unic, aș fi spus eu. Însă cine se gândea că, în 2009, aproape fiecare individ va avea telefon mobil, socotind aici și țările cu o dezvoltare economică foarte slabă.

Anul 1996 – Motorola StarTAC

motorolastartac.jpg

Motorola StarTAC


Să nu credeți că în perioada de peste 10 ani scursă de la apariția primului telefon mobil și până la celebrul StarTAC, telefon care a făcut din Motorola o companie vestită în toată lumea, nu s-a petrecut nimic. Americanii au lansat modele DynaTAC mai evoluate, iar apoi au trecut la un nou nivel cu seria MicroTAC, din care făceau parte dispozitive mobile înzestrate cu agendă, calulator, convertor valutar și chiar bloc-notes. Tot în acea perioadă, mai exact în 1992, a apărut pe scenă și compania care avea să devină liderul pieței de telefonie mobilă – Nokia, cu modelul Nokia 1011.

Motorola StarTACMotorola StarTAC

Dar StarTAC a fost într-adevăr fenomenal. Designul futuristic inspirat din filmele S.F. a reprezentat o premieră – primul telefon “clamshell” (cu clapetă). De asemenea, la acea vreme, era cel mai mic dispozitiv mobil din lume (98 x 57 x 23 mm, 112 grame). Iar pentru ca trio-ul inovațiilor să fie complet, StarTAC a fost primul telefon cu vibrații.

În timp, brand-ul StarTAC s-a dezvoltat de la un produs unic către o serie ce cuprinde nu mai puțin de 15 telefoane, ultimul apărut în 2004 (StarTAC III).

Anul 1999 – Motorola Kramer

motorola_kramer.jpg

Motorola KramerUn alt nume care a stârnit valuri printre pasionații de telefoane mobile a fost Kramer, fără vreo legătură cu popularul personaj din Seinfeld.

Motorola Kramer (cunoscut și sub denumirea de V3690) era tot un telefon “clamshell”, inspirat după StarTAC însă mai mic și mai elegant. Greu de crezut atunci, dar adevărat. Cu toții ne amintim de acea perioadă când, pentru mulți dintre noi, principalul criteriu în alegerea unui telefon mobil îl reprezenta dimensiunea. Iar precum Kramer nu mai era nimeni.

Specificațiile includeau ineditele funcții de apelare vocală. Modelele din seria StarTAC permiteau doar înregistrarea vocală, până la trei minute.

Motorola Kramer MilleniumMotorola Kramer Millenium

În orice caz, succesul lui Kramer s-a datorat tot designului, design pe care americanii l-au exploatat la maxim, vreme de peste un deceniu. Acum dacă aruncăm o privire de ansamblu, observăm că marile succese Motorola sunt reprezentate de telefoane tip “clamshell”. Dar în 2000 era abia începutul unui frumoase ascensiuni.

A urmat Kramer Millenium (sau Motorola V50), încă un produs care sfida imaginația noastră destul de bogată, însă nu pe atât pe cât ne-am fi dorit (dovadă că mereu ne arătam surprinși de noutățile din telecomunicații), iar în 2001 a intrat pe piață modelul V66. De aici înainte telefoanele Motorola din seria “V” au încetat să mai fie numite Kramer.

Anul 2002 – Motorola T720/T720i

motorola_t720i.jpg

Motorola T720iDacă nu mă înșel, T720 a fost al doilea telefon Motorola cu ecran color, după obscurul Accompli 009, lansat în 2001. Dar cum Accompli nu s-a impus pe piață, putem spune că T720 a reprezentat deschiderea companiei americane în dificilele partide cu Nokia și Sony Ericsson.

Motorola T720iMotorola T720i

T720 s-a dovedit însă o deschidere mult prea slabă, dacă o comparăm cu SE T68i sau Nokia 7650: nu avea Bluetooth și nici cameră foto. Așa că a apărut T720i caruia îi putea fi atașată o cameră externă, exact ca la modelul propus de Sony Ericsson. Din păcate, nici T720i nu a strălucit, testele din revistele de specialitate plasând-ul pe o poziție mediocră. Și ca vânzări atât T720 cât și T720i s-au situat sub concurență.

Anul 2003 – Motorola MPx200

mpx200.jpg

Motorola MPx200Motorola MPx200, primul telefon inteligent american, avea ca sistem de operare platforma Windows Smartphone 2002, însă cu greu putea fi bănuit de un IQ ridicat din cauza design-ului clamshell întâlnit la o mulțime de telefoane simple sau multimedia.

Cu toate acestea, MPx200 a reușit să se impună mulțumită unui ecran decent ca dimensiuni și rezoluție (2.2 inch, 176 x 220 pixeli), a unor specificații serioase (agendă nelimitată, slot pentru card de memorie externă, port infraroșu, procesor la 133 MHz, redare clipuri MPEG-4), dar și a fiabilității demonstrate în timp. Deși îi lipsea Bluetooth-ul, MPx200 a rămas unul dintre cele mai bine cotate telefoane Motorola din mileniul 3. Vremea lui însă a apus.

Motorola MPx200Motorola MPx200

Anul 2004 – Motorola V3 (RAZR V3)

moto_razr_v3.jpg

Motorola V3 (RAZR V3)Marea lovitură urma să vină în anul următor, cu vestitul Motorola RAZR V3. În ciuda dotărilor destul de modeste, V3 a cucerit întreaga lume cu look-ul său aparte. Desigur, construcție clamshell (rețeta originală și străveche ce a dat savoare seriilor StarTAC și Kramer), de această dată ultra-slim (13,9 mm) plus un strop de metal topit cu măiestrie care a clădit inconfundabila tastatură. Rezultatul? RAZR V3 este încă și astăzi, pe continentul nord-american, cel mai bine vândut telefon Motorola. Asta în ciuda specificațiilor tehnice care nici măcar în ziua lansării nu erau de ultimă oră. Lui Motorola V3 îi lipsea slotul pentru carduri și avea nevoie de o cameră mai performantă.

Motorola RAZR V3Motorola RAZR V3

Anul 2005 – Motorola V3i și V3x

Nimeni nu bănuia că Motorola V3i și V3x vor fi cam ultimele zvâcniri ale inventatorilor telefonului mobil, cel puțin până în ziua de azi.

V3i a apărut ca o continuare a succesului enorm reportat de V3 și a venit să completeze lacunele acestuia cu o cameră ceva mai potentă (1.3 MP) și cu un slot pentru carduri microSD. Surprizele însă nu s-au oprit aici: a urmat și amiralul seriei RAZR, Motorola V3x, care ne înfățișa un ecran superb (240 x 320 pixeli, 2.2 inch) și în plus punea la dispoziția celor dornici de apeluri video și de Internet rapid tehnologia 3G.

Motorola a încercat să introducă anumite concepții ale proiectului excepțional numit “RAZR” și către alte serii, dar ele nu s-au ridicat niciodată la nivelul de top la care a ajuns acesta. Mă refer la telefoanele ROKR, RIZR, SLVR sau PEBL, dispozitive destul de reușite care nu au rupt însă gura târgului.

Motorola V3xMotorola V3x

Anul 2006 – Motorola MOTOFONE F3

În 2006, Motorola simțea că e momentul pentru o inovație și au intrat în starea de meditație profundă pentru a scoate ceva revoluționar la iveală. Un telefon după modelul Nokia 1100, probabil se gândeau. Ceva simplu, cu o autonomie excelentă, ieftin ca să se vândă în milioane de exemplare. Dar e greu căci nu putem copia și mai ales nu suntem genul care să se inspire de la alții, trebuie ca noi să fim deschizătorii de noi drumuri.

Astfel a luat naștere Motofone F3, primul telefon cu display de tip e-ink. Acesta oferea avantajul unui consum de energie neglijabil, dar pe de altă parte era extrem de rudimentar în comparație cu obișnuitele TFT LCD: afișa maximum șase caractere pe linie, iar ecranul avea nu mai mult de două linii.

Motorola MOTOFONE F3Motorola MOTOFONE F3

Imaginează-ți cât de greu puteai citi sau compune un mesaj și, mai mult, la salvarea contactelor pe cartelă (doar pe cartelă), cât trebuia să te gândești la un nume cât mai reprezentativ. Așadar, după ecran, un alt mare dezavantaj era dat de lipsa memoriei interne disponibile pentru utilizator. Puținele lucruri pe care le puteai salva se făceau pe cartela SIM (contactele și SMS-urile).

Părțile bune, adică grosimea de doar 9 mm, autonomia de peste o săptămână și prețul accesibil (pe la noi Motofone costa până în 150 de RON la liber), nu au fost de ajuns pentru a ridica telefonul în top.

Anul 2007 – Motorola RAZR2 V8 și V9

Din cauză că ultima inovație nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor, Motorola a decis să se inspire după modelul care i-a adus la apogeu și a lansat generația a II-a de telefoane RAZR: Motorola RAZR2 V8 și V9.

RAZR2 V8 putea fi orecum comparat cu modelul V3x din 2005, singurele diferențe pozitive fiind memoria internă de 2 GB și ecranul exterior tactil, evident mai bun. Pe de altă parte, nimeni nu a înțeles de ce Motorola a renunțat la slotul microSD de pe acest terminal și mai ales la conectivitatea 3G. În această configurație, RAZR2 V8 se situa cu mult sub V3x. Design-ul mai de actualitate nu mai impresiona pe nimeni.

A venit apoi și RAZR2 V9 (și char versiunea ultra-completă V9x) care a reparat greșelile uriașe ale predecesorului, dar nu a adus mai nimic nou față de bătrânul V3x, decât ecranul – același ca și cel întâlnit la V8. Nu e de mirare că, la sfârșitul lui 2007, Motorola a înregistrat pierderi record de 1,2 miliarde dolari și au fost la un pas să renunțe la divizia de telefonie mobilă.

Motorola RAZR2 V9Motorola RAZR2 V9

Anul 2008 – Motorola Aura

motorola_aura.jpg

Motorola AuraMotorola a continuat să piardă, atât bani cât și cotă de piață, ajungând la sfârșitul lui 2008 să dețină doar 9,7% la nivel global (la începutul lui 2007, aveau o cotă de peste 18%).

Împotriva tuturor analizelor, americanii au făcut ceva ce orice companie cu capul pe umeri (aflată într-o situație similară) ar fi considerat-o o nebunie – au lansat un telefon de lux: Motorola Aura. Prețul dispozitivului se situa undeva la 55.000 RON, o sumă mai mare decât cea cerută de Nokia pentru piesele din seria Arte (8800 Arte și Sapphire Arte), dar sub Vertu.

Pentru promovare, americanii au apelat la imaginea ultra-mediatizată a celebrului fotbalist David Beckam, dar, după ce că oricum nu reușiseră să rupă gura târgului, în ciuda acestor eforturi, a mai venit și criza economică globală care le-a tăiat definitiv elanul.

Sper totuși ca Motorola să-și revină, iar de dragul tradiției să reușească încă o dată să impresioneze pasionații de telefoane mobile. Șansele sunt mici, dar speranța moare ultima, “pentru că noi murim înaintea ei” – așa îmi spunea un bun prieten.


Sursa: Go4it.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Taguri  
Motorola


Stiri Anterioare  
Motorola Milestone - Piatra de hotar
Motorola Milestone - Piatra de hotar
Motorola Flipout: smartphone comparabil cu o mini-tableta
Motorola Flipout: smartphone comparabil cu o mini-tableta
Motorola a trecut pe profit
Motorola a trecut pe profit
Motorola Cliq: Stiri Tehnica
Motorola Cliq: Stiri Tehnica
Cele mai faimoase telefoane Motorola: Stiri Tehnica
Cele mai faimoase telefoane Motorola: Stiri Tehnica
Telefon cu Linux - Motorola A810 : Tehnica
Telefon cu Linux - Motorola A810 : Tehnica
Motorola va lansa player-ul mobil DH01 la CES 2008 - Tehnica
Motorola va lansa player-ul mobil DH01 la CES 2008 - Tehnica
Miroase a …..Motorola - Tehnica
Miroase a …..Motorola - Tehnica
StarTAC traieste - Tehnica
StarTAC traieste - Tehnica
Motorola RAZRmaxx Ferrari - Tehnica
Motorola RAZRmaxx Ferrari - Tehnica

Tehnică  
Sony Ericsson Xperia Play a primit o data oficiala de lansare
Canon lanseaza doua noi DSLR-uri pentru incepatori
Vezi cum arata primul telefon full 3D din lume, LG Optimus 3D
Topul producatorilor de telefoane mobile pe 2010
Compania lui Liviu Nistoran a lansat un tablet PC cu ecran de 7 inch la pretul de 750 lei


Comentarii  

Posteaza un comentariu: Cele mai faimoase telefoane Motorola: Stiri Tehnica
 
 


Curs Valutar

 

Horoscop
Capricorn

Capricorn

         Alte zodii   
 

Sondaj
Romania ocupa locul doi, dupa Bulgaria, in topul tarilor care folosesc foarte putin cardurile bancare.

Cum preferati sa platiti atunci cand mergeti la cumparaturi?


» Cu Cardul
» Cash

Promoveaza-ti afacerea!

Web-Top Web-Top.ro este mediul ideal de promovare online pentru firma Dvs.

       Pentru detalii click aici...   


Parteneri

Cofetaria Mocca
Lion Shipping & Chartering
Lion Shipping & Chartering

Lista Firme

Arhiva Stiri Oradea Online
07 Julie 2020
D L Ma Mi J V S
 1 2 3 4
5 6 78 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


   Arhiva Stiri 2020 Oradea Online   
 

Bursa Transport

Bursa Transport
Ai marfa?
Ai camion?


Inregistreaza-te gratuit si vei gasi parteneri!

      Pentru detalii click aici...   


Vremea Oradea
07 Julie 2020
Min: -18 °C       Max: -18 °C Vremea Oradea
Temperatura curenta: °C

      Vremea Oradea detalii...   


Anunturi

Ultimele anunturi salvate
CHEI TACHELAJ FORJATE G209A CROSBY
CHEI TACHELAJ OMEGA G209 CROSBY
GAMBETI / SHACKLES OMEGA CROSBY
CHEI TACHELAJ OMEGA CROSBY
COFRAJE TEGO. IMPORTATOR TEGO. TRANSPORT GRATUIT


   Anunturi Gratuite Oradea   
 

Cinema

Al Pacino il face pe Richard Gere mare bogatas

Stiri judetul Bihor

Stiri judetul Bihor
Registre electronice in locul carnetelor de munca
Acvila de munte se intoarce in Bihor
Legea Educatiei a intrat in vigoare
Peste 13.000 concedieri colective: Stiri Bihor
Prins in flagrant: seful OPC, saltat de DNA in timp ce primea spaga pentru a-si incalca atributiunile de serviciu
Pensii marite pentru 32.847 de bihoreni
Ce se-ntampla cu drumurile Bihorului
Clubul Kiwanis din Thouars, Franta, alaturi de copiii in dificultate: Stiri Bihor
Unii pleaca de buni, altii vin de rai
Protestul PSD Oradea, neautorizat

Copyright 2007-2009 Oradea Online. Toate drepturile rezervate.
TOTALnet Media Group
 

Stiri Oradea Online

Stiri Oradea
Stiri Bihor
Politia Oradea
Frontiera Bihor
Stiri Intern
Stiri Extern
Sport
Sanatate

Divertisment Oradea Online

Divertisment Oradea
Moda Oradea
Cinema Oradea
Lumea IT
Auto
Horoscop

Servicii Oradea Online

Anunturi Gratuite Oradea
Lista firme Oradea
Director web

Turism Oradea
Turism Oradea
Judetul Bihor
Baile Felix
Baie 1 Mai

Sitemap
Sitemap

 
Recomandam: Web-Top.ro | Best-Top.ro | Felicitari | Bursa Transport | Stiri Vedete | Bucuresti Online
Web-Top Lista Firme