Login Oradea Online   Login   Inregistrare Oradea Online   Inregistrare    
°C
 

ORADEA ONLINE

Stiri Oradea si Bihor

 
 
   
Intern Oradea Online  
28 Julie 2010 14:06:02   Cum faci bani din investitii in aur: Business
Afisari Stiri Afisari Stiri Afisari Stiri Afisari Stiri Afisari Stiri Marire +   Micsorare -   
Cum faci bani din investitii in aur: Business
Business: Prețul aurului a crescut constant în ultimii ani, în iunie atingându-se recordul de 1.257 de dolari pentru o uncie de aur.

Prețul aurului a crescut constant în ultimii ani, în iunie atingându-se recordul de 1.257 de dolari pentru o uncie de aur. Creșterea prețului este strâns legată de evoluția nefavorabilă a economiilor mondiale, mulți găsind în aur un acoperiș împotriva riscurilor inflației, deflației sau deprecierii valutare acute.


Analiștii Erste Bank văd o apreciere considerabilă a aurului în următorii doi ani, metalul galben fiind considerat de către investitori cel mai bun activ. Aceștia cred că aurul va crește până la 1.600 de dolari pe uncie în următorul an și la 2.300 de dolari pe uncie pe termen mediu.
Din 2001, prețul aurului a crescut de aproape cinci ori, având un ritm mediu de creștere anuală de 13,5%. Aprecierea, deși considerabilă, nu este văzută ca una sustenabilă în piață, dar acest lucru s-ar putea schimba în scurt timp, după ce mai multe bănci centrale (cum sunt cele din India, Arabia Saudită sau China) au trecut la achiziția masivă de aur.


Cei de la Erste insistă asupra faptului că prețul actual al aurului nu are în spate o situație speculativă și recomandă aurul ca garanție pentru portofoliu. De regulă, vara este cea mai bună perioadă pentru achiziția de aur, în special luna iunie.
Analiștii băncii austriece mai adaugă faptul că cererea de aur a crescut constant în ultimii ani, numai în 2009 aceasta ridicându-se la 1.270 tone. De altfel, chiar și fondurile de hedging încep să acorde o pondere tot mai mare aurului în alocarea activelor.


Modalitățile de a investi în aur variază de la deținerea fizică a unei cantități de aur – în general, sub formă de ligouri și monede – până la folosirea instrumentelor financiare speculative.

Aurul sub formă de lingouri și monede reprezintă poate cel mai bine cunoscut mod de a investi în acest metal prețios. Aurul sub formă de lingouri are o puritate de 99,99% (24 carate) și este de regulă vândut direct de către bănci sau de către comercianții specializați de aur. Greutatea lingourilor variază de la 10 grame până la 12,5 kilograme (400 de uncii).

Aurul vândut sub formă de lingouri vine cu un certificat care atestă autencitatea acestuia.

Mai populare printre cei care doresc să achiziționeze aur fizic sunt monedele, în special așa-numitele bullion coins (echivalentul lingoului). Monedele de tip bullion nu au o valoare numismatică deosebită, deși prima pe care o poartă poate crește dacă oferta este slabă. Cele mai cunoscute astfel de monede sunt Krugerrand, bătute în Africa de Sud, cu o puritate de 91,67% (22 k). Greutatea acesora variază de la 0,1 uncii la o uncie.

Alte monede cunoscute de tip bullion sunt Canadian Maple Leaf (24 carate), Australian Gold Nugget (24 k), Britannia (22 k) și American Gold Eagle (22 k).

Investiția în aur fizic presupune însă o serie de costuri adiacente, cum ar fi cel cu stocarea. Lingourile sau monedele trebuiesc ținute la un loc sigur, de regulă un seif, dacă păstrarea acestora se face acasă. Cei care dețin cantități mari preferă să își țină aurul în bănci, care pun la dispoziție casete de valori sau seifuri.

Băncile și comercianții de aur fizic adaugă de regulă 4-5% peste cotația aurului la costul unui lingou sau a unei monede.

În România, lingouri cât și monede de aur pot fi cumpărate de la Piraeus Bank. Banca vinde lingouri din aur de 24 k (puritate 99,99%) cu certificate elvețiene. Lingourile disponibile cântăresc 5, 10, 20, 50, 100, 250, 500 grame și 1 kilogram.

Singura monedă vândută de Piraeus Bank este British Sovereign, ce cântărește 7,98 grame și are o puritate de 91,67% (22 k). Moneda britanică are și o oarecare valoare numismatică, fiind mai bine cotată decât Krugerrandul sud-african.

Pireaus oferă celor care plătesc în plus posibilitatea de a stoca aurul în tezaurul băncii, precum și buy-back – clientul poate vinde aurul înapoi băncii la prețul de piață din acel moment. Pentru asta, clientul trebuie să își deschidă un cont curent (la care comisionul de admnistrare e de 3 lei/lună) și să apeleze la serviciile de custodie ale băncii (care costă lunar 0,1% din valoarea în lei a aurului tezaurizat, plus TVA), iar când îi vinde băncii înapoi aurul, plătește 35 lei pe tranzacție.

Tranzacțiile cu aur pentru investiții (aur ce depășește puritatea de 99,5% pentru ligouri și 90% pentru monede) sunt scutite de la plata TVA în Uniunea Europeană, inclusiv în România.
Investițiile în aur fizic sunt de regulă căutate de către cei care sunt dispuși să-și imobilizeze o parte din bani pentru o perioadă mai lungă, altfel cei care aleg să investească în aur o fac pe piețele financiare, spune Mihai Nichișoiu, analist piețe internaționale la Tradeville.

“Alegerea modului de a investi depinde de mulți factori, printre care gradul de sofisticare al investitorului și profilul de risc al acestuia. Investiția în aur fizic privește mai degrabă un orizont lung de timp, datorită costurilor asociate stocării. Tranzacționarea pe piețele financiare atașează costuri mai reduse, fiind mai potrivită speculațiilor pe termen scurt și mediu”, spune Nichișoiu.

Cei care doresc să fie activi pe piața aurului pot alege produsele financiare speculative, care au costuri de tranzacționare reduse și pot oferi marje de profit consistenete pe temen scurt.

Platforma Startrade 360 de la Tradeville permite efectuarea de tranzacții pe aur cu marje începând de la 1%. Marja se aplică la prețul aurului de pe piața spot, cantitatea minimă ce poate fi tranzacționată fiind de 1 uncie. Altfel spus, dacă prețul curent al aurului este de 1.200 dolari pe uncie, atunci suma minimă cu care se poate intra în tranzacție este 12 dolari.

“În cei mai simpli termeni, tranzacționarea în marjă presupune abilitatea de a deschide o poziție de cumpărare (sau vânzare) fără ca investitorul / speculatorul să dispună de toți banii necesari acoperirii valorii poziției, ci doar de o suma echivalentă unui anumit procent din valoarea poziției”, spune analistul Tradeville.

Traderii pot alege să speculeze pe cotația aurului pe piața Forex (XAU/USD), sau acțiuni în fondurilor de tranzacționare listate pe bursă care următesc cotația aurului (Gold Exchange Traded Funds - GETF). Fondurile au o rezervă de aur ce poate ajunge la câteva mii de tone, ceea ce face ca valoarea de piață a acestora să fluctueze în funcție de cotația aurului.

Aurul a oferit în ultimii ani randamente bune investitorilor, mai ales celor care au luat poziții long, dar evoluția trecută a pieței nu este o garanție pentru viitor.

“Pe parcursul ultimilor ani, cotațiile aurului s-au încadrat pe un trend ascendent ale cărui caracteristici sunt deja indicative pentru un exces speculativ. Desigur, această tendință a oferit randamente remarcabile celor care au cumparat aur pe termen lung. Nu există garanția că aceasta performanță se va repeta in viitor”, spune Nichișoiu.

Potrivit acestuia, un număr important de clienți Tradeville aleg să joace pe aur, atrași de oportunitățile excelente din ultimii ani. Acesta recomandă celor care doresc să investească în aur să se informeze temeinc, pentru că aurul este un activ complex, iar speculațiile pe piețele financiare pot fi riscante.

“Aurul prezintă multe particularități în raport cu alte instrumente financiare tradiționale, iar modalitățtile de investiție și speculație sunt extrem de diverse. Totodată, riscurile stocării fizice sau ale tranzacționării trebuie analizate cu mare atenție”, spune analistul.

Cei care doresc să vadă practic cum funcționează sistemul de tranzacționare își pot deschide un cont demo la una dintre platformele oferite de casele de brokeraj online din România.


Sursa: Money.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor


Taguri  
Business


Stiri Anterioare  
Cei mai tineri milionari ai Romaniei
Teszari ii sufla in ceafa lui Micula: Financiar
Kazahii de la Rompetrol ies la atac: Am facut mai multe propuneri statului. Nu am primit niciun raspuns
Care au fost cele mai scumpe proiecte de branding in 2010, cel mai sarac an din ultimii 10
Bucurestiul, vizat de expansiunea marilor companii europene
Mesajul unui executiv de 76 mld. dolari: Am alege si acum tot Romania pentru fabrica de sampoane
Doi miliardari romani se lupta pentru 5 la suta din portul Constanta
Companiile romanesti domina topul celor mai mari 100 de firme din Europa de Sud Est la venituri, dar si la pierderi
Top zece cele mai mari afaceri hoteliere din România în 2009
Customer Service Excellence Club
Miele considera Romania cea mai importanta piata din regiune
Reteta germana de facut bani in criza. In Romania
In absenta strainilor, investitorii autohtoni in turism pariaza doar pe hoteluri boutique
TOP: Filmele cu cele mai mari pierderi
TOP: Filmele cu cele mai mari pierderi
Topul celor mai profitabile companii din Romania.
Investitiile straine directe au scazut cu 28,9 la suta in primele sase luni
Cum se fac bani din gunoi: Business
Primul pas spre ieșirea Minvest din afacerea aurului: Business
Cum faci bani din investitii in aur: Business

Intern  
Cele mai mici preturi la Home Exclusive
Ponta: Dupa preluarea puterii, dosare precum Flota si Mihaileanu vor fi judecate corect
Surprinzatorul aliat european al Romaniei
Guvernul se intoarce la privatizarile din energie
Analistii Economici: Majorarea TVA nu justifica ratarea tintei de inflatie


Comentarii  

Posteaza un comentariu: Cum faci bani din investitii in aur: Business
 
 


Curs Valutar

 

Horoscop
Sagetator

Sagetator

         Alte zodii   
 

Sondaj
Romania ocupa locul doi, dupa Bulgaria, in topul tarilor care folosesc foarte putin cardurile bancare.

Cum preferati sa platiti atunci cand mergeti la cumparaturi?


» Cu Cardul
» Cash

Promoveaza-ti afacerea!

Web-Top Web-Top.ro este mediul ideal de promovare online pentru firma Dvs.

       Pentru detalii click aici...   


Parteneri

Cofetaria Mocca
Lion Shipping & Chartering
Lion Shipping & Chartering

Lista Firme

Arhiva Stiri Oradea Online
21 Octombrie 2019
D L Ma Mi J V S
 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 2122 23 24 25 26
27 28 29 30 31  


   Arhiva Stiri 2019 Oradea Online   
 

Bursa Transport

Bursa Transport
Ai marfa?
Ai camion?


Inregistreaza-te gratuit si vei gasi parteneri!

      Pentru detalii click aici...   


Vremea Oradea
21 Octombrie 2019
Min: -18 °C       Max: -18 °C Vremea Oradea
Temperatura curenta: °C

      Vremea Oradea detalii...   


Anunturi

Ultimele anunturi salvate
+40768358807 CAUT FATA CU VARSTA INTRE 18 - 28 ANI PENTRU CASATORIE SAU RELATIE DE LUNGA DURATA STABILA CAUT FATă CU VùRSTA ßNTRE 18 - 28 ANI PENTRU CăSăTORIE SAU RELAƣIE DE LUNGă DURATă STABILă . SUNT BUN. BUN BAIAT OFER IUBIRE GRATIS GRA
+40768358807 CAUT FATA CU VARSTA INTRE 18 - 28 ANI PENTRU CASATORIE SAU RELATIE DE LUNGA DURATA STABILA CAUT FATă CU VùRSTA ßNTRE 18 - 28 ANI PENTRU CăSăTORIE SAU RELAƣIE DE LUNGă DURATă STABILă . SUNT BUN. BUN BAIAT OFER IUBIRE GRATIS GRA
MOTOCICLETA BMW K1200RS
CUPE DE BETON PRODUCTIE ITALIA TOTAL RACE
CUPE DE BETON PRODUCTIE ITALIA TOTAL RACE


   Anunturi Gratuite Oradea   
 

Cinema

Al Pacino il face pe Richard Gere mare bogatas

Stiri judetul Bihor

Stiri judetul Bihor
Registre electronice in locul carnetelor de munca
Acvila de munte se intoarce in Bihor
Legea Educatiei a intrat in vigoare
Peste 13.000 concedieri colective: Stiri Bihor
Prins in flagrant: seful OPC, saltat de DNA in timp ce primea spaga pentru a-si incalca atributiunile de serviciu
Pensii marite pentru 32.847 de bihoreni
Ce se-ntampla cu drumurile Bihorului
Clubul Kiwanis din Thouars, Franta, alaturi de copiii in dificultate: Stiri Bihor
Unii pleaca de buni, altii vin de rai
Protestul PSD Oradea, neautorizat

Copyright 2007-2009 Oradea Online. Toate drepturile rezervate.
TOTALnet Media Group
 

Stiri Oradea Online

Stiri Oradea
Stiri Bihor
Politia Oradea
Frontiera Bihor
Stiri Intern
Stiri Extern
Sport
Sanatate

Divertisment Oradea Online

Divertisment Oradea
Moda Oradea
Cinema Oradea
Lumea IT
Auto
Horoscop

Servicii Oradea Online

Anunturi Gratuite Oradea
Lista firme Oradea
Director web

Turism Oradea
Turism Oradea
Judetul Bihor
Baile Felix
Baie 1 Mai

Sitemap
Sitemap

 
Recomandam: Web-Top.ro | Best-Top.ro | Felicitari | Bursa Transport | Stiri Vedete | Bucuresti Online
Web-Top Lista Firme