Login Oradea Online   Login   Inregistrare Oradea Online   Inregistrare    
°C
 

ORADEA ONLINE

Stiri Oradea si Bihor

 
 
   
Tehnica Oradea Online  
20 Octombrie 2010 15:13:35   Asus G53J - 3D Vision
Afisari Stiri Afisari Stiri Afisari Stiri Afisari Stiri Afisari Stiri Marire +   Micsorare -   
Asus G53J - 3D Vision
Asus G53J - 3D Vision și Fermi într-un laptop impresionant

Asus G73 a fost un monstru de laptop. Impresionant prin performanță, aspect, dimensiuni și greutate. Prețul deja nu mai contează atunci când vrei să lupți de la egal la egal cu un producător exclusivist precum Alienware. Fratele mai mic, Asus G53 a fost anunțat la Computex și am sperat că va ajunge și în redacția noastră pentru teste. Această minune s-a petrecut săptămâna trecută și aveți drept dovadă pozele și scurta prezentare video de pe blog. Acum a venit momentul să vorbim mai pe larg despre un laptop care ar putea mulțumi chiar și cei mai pretențioși pasionați de jocuri.


Asus G53J - în premieră cu Nvidia GeForce GTX 460M

Construcție

Doar dacă ești pasionat de filosofie și literatură s-ar putea ca aspectul lui Asus G53J să nu te impresioneze. Masiv, cu carcasa din plastic negru mat, plăcut la atingere, cu îmbinări de calitate, laptopul îți spune din start în ce categorie se poziționează și cui se adresează. La fel ca la modelul de 17.3", dispozitivul este semnificativ mai gros în partea din spate atunci când este închis. Acolo se află procesorul și placa video, conectate fiecare la un sistem de răcire ce elimină aerul cald prin cele două fante din spate. În aceste condiții nu recomand nimănui să țină laptopul pe o suprafață textilă deoarece sistemul de răcire trage aerul prin niște fante aflate undeva sub restpad.


Asus G53J - spatele seamănă cu cel al portabilelor Lambroghini

Bateria a fost amplasată undeva între cele două fante din spatele lui Asus G53 și pare destul de compactă pentru capacitatea sa. Majoritatea conectorilor se găsesc pe latura din dreapta, în partea opusă fiind amplasată unitatea optică Blu-ray și două porturi USB 2.0. Pe latura din față avem patru LED-uri și cititorul de carduri. Închis, Asus G53J are un design inspirat de avioanele stealth cu forme angulare. Privit din spate, cineva ar putea observa o asemănare cu "bolizii" Asus VX6 și VX7. Culorile stridente și plasticul lucios nu au fost luate în considerare la construcția carcasei. Nici măcar sigla ROG de pe capacul ecranului nu este colorată.


Asus G53J - majoritatea conectorilor

Dacă vrei să ieși la plimbare cu Asus G53J, pregătește-te să pleci împreună cu un alimentator impunător care cântărește aproape 1 kg. De asemenea, ai putea să pleci și cu ochelarii Nvidia 3D Vision incluși în pachet. Nu ai nevoie de un modul de sincronizare pentru ei deoarece deasupra ecranului, lângă camera web, se găsește un emițător infraroșu. Tastatura chiclet iluminată este identică cu cea a lui G73 și aproape că nu se lasă deloc în carcasă la o apăsare fermă în centru. Touchpad-ul are butoanele separate și un comportament decent atunci când este folosit pentru navigarea în sistemul de operare.

Singurul aspect mai puțin plăcut la capitolul construcție este amplasarea conectorului pentru alimentare. Inițial am crezut că nu ne va deranja poziționarea sa mai apropiată de centrul laturei drepte. În practică, folosirea unui maus în apropierea lui Asus G53J ar putea fi incomodată. Cablul de alimentare, destul de gros de altfel, are un filtru magnetic foarte aproape de mufă și necesită o zonă liberă de 7-8 cm lățime lângă laptop. Chiar și așa, mausul nu va sta chiar atât de departe de tastatură, iar mulți dintre utilizatori s-ar putea să nu fie afectați deloc de cele spuse mai sus.


Asus G53J - unitatea optică Blu-ray writer

Specificații

Ecran: 15.6", 1366x768, glare, 120 Hz
Procesor: Intel Core i7-720QM, 1,6 GHz, 2,8 GHz Turbo, 6 MB Smart Cache, 45 W TDP
Chipset: Intel HM55 Express
RAM: 4 x 2 GB DDR3, 1333 MHz
GPU: Nvidia GeForce GTX 460M, 1,5 GB RAM
HDD: 2 x 750 GB, 7200 RPM, 16 MB buffer, SATA 3GB/s, Seagate
Unitate optică: Blu-ray Writer LG
Rețea: LAN, 802.11b/g/n, WiMAX, Bluetooth
Conectori: 3 x USB 2.0, 1 x USB 3.0, HDMI, VGA, 2 x audio
Altele: card reader, camera web, ochelari Nvidia 3D Vision
Baterie: 8 celule, 5200 mAh, 63 Wh
Dimensiuni: 391 x 297 x 20-50 mm
Greutate: 3,6 kg
Dotări cel puțin impresionante

Trebuie să fiu puțin răutăcios aici și să spun că potențialii cumpărători din țara noastră nu vor putea achiziționa configurația de mai sus a lui Asus G53J. Se poate spune că pentru teste producătorul taiwanez a folosit cele mai bune componente. Vom detalia ulterior în legătură cu configurațiile ce vor fi disponibile în țara noastră. În comparație cu Asus G73 testat de noi, modelul de față are același procesor, aceeași cantitate de memorie RAM și o placă video cu performanțe similare. Avantajul lui G53, dacă putem spune așa, este că rezoluția ecranului îl ajută să obțină performanțe foarte bune în jocuri.


Asus G53J - formele angulare

Conform informațiilor de pe site-ul oficial, cel mai performant procesor cu care poate fi dotat Asus G53J este Intel Core i7-820QM la 1,73 GHz. Memoria RAM maximă suportată este de 12 GB, o cantitate deloc neglijabilă și care poate fi considerată inutilă la ora actuală. Probabil că unii dintre cititori au observat deja că portabilul este dotat cu un modem WiMAX. El este inutilizabil în țara noastră. Placa video este o premieră pentru piața din România, fiind cea mai performantă pentru portabile de la Nvidia la ora actuală. Pe viitor urmează să fie lansată și Nvidia GTX 480M.

Ecranul cu frecvența de 120 Hz nu este o noutate. L-am mai întâlnit și la Asus G51 3D. În cazul de față el integrează modulul de sincronizare pentru ochelarii Nvidia 3D Vision. Aceștia sunt livrați în pachet pentru modelele cu ecranul compatibil și nu diferă în vreun fel de cei pe care i-am testat mai demult. Capacitatea de stocare este impresionantă, însă pentru a stoarce totul dintr-un astfel de sistem noi recomandăm instalarea unui SSD în locul unui HDD. După cum vom vedea, bateria nu este slabă, însă atunci când vine vorba de jocuri, ea aproape că devine decorativă.


Modulul de sincronizare pentru ochelarii Nvidia 3D Vision

Fără Nvidia Optimus

Poate că v-ați întrebat de ce nu vorbesc despre Nvidia Optimus la Asus G53. Nu o fac pentru că nu am despre ce să vorbesc. Procesorul de față nu are placă video integrată, chipset-ul la rândul să nu se poate lăuda cu ea, iar afișarea imaginii pe ecran cade în sarcina plăcii dedicate Nvidia GTX 460M. Acest fapt urmează să fie important atunci când vom discuta despre autonomie. Un alt lucrul pe care-l putem menționa este că lipsesc din profilurile Power4Gear opțiunile de supratactare pentru procesor și placa de bază. Probabil că producătorul a considerat că nu sunt necesare pentru această configurație.

Performanța în jocuri

Am rulat patru jocuri cu ajutorul lui Asus G53J: Crysis Warhead, CoD: Modern Warfare 2, FarCry 2 și NFS Shift. În toate cazurile am vrut să vedem performanțele atât cu ochelarii 3D, cât și fără ei. Cu excepția lui Crysis Warhead, toate jocurile au rulat foarte bine pe rezoluția 1366x768 cu setările grafice la maxim. Pentru jocul menționat a trebuit să ne limităm la setările Gamer, numărul mediu de cadre pe secunde înregistrat fiind de 33. În cazul lui FarCry 2 am avut o medie de 37 fps, Modern Warfare 2 a rulat la nivelul maxim de detalii cu 56 fps, iar la NFS Shift am înregistrat valoarea de 54 fps.


Boxele sunt amplasate la baza ecranului

Cei care au mai testat Nvidia 3D Vision știu că jocurile au un anumit grad de compatibilitate cu această tehnologie. Excepție fac unele titluri foarte proaspete care oferă suport nativ. Niciunul din titlurile menționate mai sus nu se încadrează în această categorie. Pentru o experiență vizuală cât mai bună, Nvidia recomandă dezactivarea unor efecte grafice pentru fiecare joc. În aceste condiții, numărul de cadre pe secundă înregistrat mai sus a crescut pentru fiecare titlu. Cu excepția lui Crysis Warhead unde sunt probleme cu afișarea apei și a altor elemente, toate celelalte titluri au rulat excelent pe Asus G53J cu ochelarii 3D Vision activați. Mai jos găsiți și o listă cu performanțele obținute în aplicațiile sintetice.

3DMark Vantage Performance - 8.157 puncte
3DMark Vantage Performance GPU - 6.653 puncte
3DMark Vantage Performance CPU - 25.348 puncte
3DMark06 Default - 12.301 puncte
PCMark Vantage 64 bit - 4.897 puncte
PCMark Vantage 64 bit Productivity - 4.638 puncte

Asus G53J - un laptop masiv

Autonomie

Pretențiile la acest capitol ar trebui să fie din start mici deoarece Asus G53J este un laptop de gaming, creat pentru a sta mai mult pe un birou decât într-o geantă. Am menționat mai sus că singura placă video din sistem este cea performantă de la Nvidia, așa că autonomia a fost foarte afectată. Pentru testul de lucru în mediul office am folosit ca de obicei placa de rețea wireless pentru a naviga pe Internet, am editat documente și am ascultat muzică folosind o pereche de căști. Cu profilul de sistem Power4Gear Quiet Office și luminozitatea ecranului la 50%, autonomia a fost de o oră și 35 de minute.


Touchpad-ul se încălzește foarte puțin în timpul utilizătrii

Pentru testul multimedia am folosit un film HD la rezoluție 720p care ocupa 8 GB pe HDD. Folosind profilul Power4Gear Entertainment, cu luminozitatea ecranului la 70%, bateria s-a consumat într-o oră și 30 de minute. Menționăm că placa de rețea wireless a fost dezactivată și am folosit o pereche de căști pentru audiție. Dacă vă aflați cu Asus G53J pe tren sau în avion, fără să aveți la dispoziție o priză și doriți să vă jucați, trebuie să vă așteptați la o autonomie de maxim 35 de minute. Pentru test am folosit profilul Power4Gear High Performance, luminozitatea ecranului a fost la nivelul maxim și am purtat ochelarii Nvidia 3D Vision.


Asus G53J - tastatura chiclet

Alte aspecte

Pot spune din experiență că tastatura iluminată este excelentă pentru sesiunile de gaming nocturne. Cele trei niveluri de iluminare sunt potrivite atât pentru camerele întunecate, cât și pentru camerele cu lumină puternică. Deoarece tastatura lui Asus G53 este identică cu cea a lui G73, LED-urile de pentru iluminare sunt vizibile din anumite unghiuri. Nu se poate spune că avem aici o problemă deranjantă, însă alți producători au soluții mai estetice, la un preț mai mare ce-i drept. În testele de autonomie nu am folosit iluminarea tastaturii. Boxele integrate au un volum decent și o calitate acceptabilă. Ele pot înlocui uneori o pereche de căști, însă cred că jucătorii pasionați au pretenții mai mari.


Asus G53J - iluminarea tastaturii

În timpul rulării jocurilor, sistemul de răcire nu devine deranjant de zgomotos, dar obiectele aflate imediat în spatele lui Asus G53 se vor încălzi semnificativ. Am apreciat faptul că restpad-ul și tastatura se încălzesc foarte puțin. Unghiurile de vizibilitate ale ecranului sunt puțin peste medie, iar efectul de ghosting este cu greu sesizabil. Jocurile de acțiune pot fi rulate fără probleme.

Configurațiile disponibile la noi în țară

Spuneam mai sus că această configurație a lui Asus G53Jw nu va fi adusă în țara noastră. Cea mai apropiată și mai scumpă, de altfel, va avea procesorul Intel Core i7-740QM, 6 GB DDR3, ecran cu frecvența de 60 Hz și rezoluție de 1366x768, două HDD-uri de 500 GB și unitate optică DVD RW. Prețul ei va fi de aproximativ 6.155 de lei. Așa cum vă puteți imagina, ochelarii 3D de la Nvidia nu vor fi incluși în pachet deoarece monitorul nu suportă frecvența de 120 Hz. Pentru aproximativ 6.000 de lei veți primi procesorul Intel Core i5-460M, 4 GB DDR3, ecranul testat de noi cu frecvența de 120 Hz și un singur HDD de 500 GB.


Asus G53Jw cu ochelarii incluși în pachet

Deși este o configurație mai slabă, aceasta ar putea să fie mai potrivită pentru jocuri datorită frecvenței de 2,53 GHz a procesorului. De asemenea, ea ar putea fi livrată cu Nvidia Optimus deoarece procesorul are placă video integrată. Cea de-a treia configurație și cea mai ieftină a lui Asus G53Jw va avea un preț estimativ de 4.600 de lei. În principiu ea este identică cu cea de mai sus, însă ecranul este cel standard și nu este livrată cu sistemul de operare Windows 7 Professional pe 64 de biți.

Concluzie

Asus G53Jw este un laptop de gaming impresionant și din anumite puncte de vedere, chiar accesibil ca preț. Cei care doresc una din cele mai performante plăci video mobile de ultimă generație pot achiziționa cea mai ieftină configurație de mai sus. Dacă experiența oferită de Nvidia 3D Vision este o prioritate, cea de-a doua configurație de mai sus vi se potrivește, ochelarii fiind incluși în pachet. Cea mai scumpă dintre ele ar putea fi recomandată doar celor care au nevoie de multă putere de procesare brută, laptopul putând fi folosit atât pentru jocuri, cât și ca stație de lucru, eventual cu un monitor atașat. Cele trei configurații ale lui Asus G53J vor fi disponibile pe piața din românească în a doua jumătate a lunii noiembrie.


Asus G53Jw va fi disponibil în România în curând

Plusuri și minusuri:

[+] performanțe de top în jocuri și nu numai
[+] ecran la 120 Hz și ochelari 3D Vision în pachet (pentru anumite configurații)
[+] construcție de calitate
[+] sistem de răcire eficient
[+] tastatură iluminată
[+] preț relativ accesibil pentru un laptop de gaming
[-] fără Nvidia Optimus pe anumite configurații
[-] am fi apreciat o rezoluție mai mare opțională


Sursa: Go4it.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor


Taguri  
Asus


Stiri Anterioare  
Asus G53J cu ochelari 3D Vision
Asus G53J cu ochelari 3D Vision
Asus CineVibe - casti pentru gaming, cu vibratii
Asus CineVibe - casti pentru gaming, cu vibratii
Asus uBoom - upgrade pentru boxele portabilului
Asus uBoom - upgrade pentru boxele portabilului
Asus U53J Bamboo – bambus si dotari atragatoare
Asus U53J Bamboo – bambus si dotari atragatoare
iPad asteapta un nou concurent: Asus prezinta primele imagini cu tableta Eee Pad
iPad asteapta un nou concurent: Asus prezinta primele imagini cu tableta Eee Pad
Asus a prezentat primul sau tablet PC in versiuni cu ecran de 10 inch, respectiv 12 inch
Asus a prezentat primul sau tablet PC in versiuni cu ecran de 10 inch, respectiv 12 inch
Asus UL50Vf – versiunea cu Nvidia Optimus
Asus UL50Vf – versiunea cu Nvidia Optimus
Asus Eee PC 1218 – netbook-ul imbracat in aluminiu, cu secrete
Asus Eee PC 1218 – netbook-ul imbracat in aluminiu, cu secrete
Asus Eee PC 1005PR ascunde un secret full HD
Asus Eee PC 1005PR ascunde un secret full HD
Asus G51J 3D - departe de experienta 3D asteptata: Stiri Tehnica
Asus G51J 3D - departe de experienta 3D asteptata: Stiri Tehnica

Tehnica  
Sony Ericsson Xperia Play a primit o data oficiala de lansare
Canon lanseaza doua noi DSLR-uri pentru incepatori
Vezi cum arata primul telefon full 3D din lume, LG Optimus 3D
Topul producatorilor de telefoane mobile pe 2010
Compania lui Liviu Nistoran a lansat un tablet PC cu ecran de 7 inch la pretul de 750 lei


Comentarii  

Posteaza un comentariu: Asus G53J - 3D Vision
 
 


Curs Valutar

 

Horoscop
Pesti

Pesti

         Alte zodii   
 

Sondaj
Romania ocupa locul doi, dupa Bulgaria, in topul tarilor care folosesc foarte putin cardurile bancare.

Cum preferati sa platiti atunci cand mergeti la cumparaturi?


» Cu Cardul
» Cash

Promoveaza-ti afacerea!

Web-Top Web-Top.ro este mediul ideal de promovare online pentru firma Dvs.

       Pentru detalii click aici...   


Parteneri

Cofetaria Mocca
Lion Shipping & Chartering
Lion Shipping & Chartering

Lista Firme

Arhiva Stiri Oradea Online
07 August 2020
D L Ma Mi J V S
 1
2 3 4 5 6 78
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  


   Arhiva Stiri 2020 Oradea Online   
 

Bursa Transport

Bursa Transport
Ai marfa?
Ai camion?


Inregistreaza-te gratuit si vei gasi parteneri!

      Pentru detalii click aici...   


Vremea Oradea
07 August 2020
Min: -18 °C       Max: -18 °C Vremea Oradea
Temperatura curenta: °C

      Vremea Oradea detalii...   


Anunturi

Ultimele anunturi salvate
ECHIPAMENTE PENTRU FIXARE SI ANCORARE MARFA TOTAL RACE
ECHIPAMENTE PENTRU FIXARE SI ANCORARE MARFA TOTAL RACE
CHINGI FIXARE MARFA LIVRARE STOC BUCURESTI
CHINGI ANCORARE MARFA PENTRU TRANSPORT RUTIER ECHINGI.RO / TOTAL RACE
CHINGI ANCORARE MARFA PENTRU TRANSPORT RUTIER ECHINGI.RO / TOTAL RACE


   Anunturi Gratuite Oradea   
 

Cinema

Al Pacino il face pe Richard Gere mare bogatas

Stiri judetul Bihor

Stiri judetul Bihor
Registre electronice in locul carnetelor de munca
Acvila de munte se intoarce in Bihor
Legea Educatiei a intrat in vigoare
Peste 13.000 concedieri colective: Stiri Bihor
Prins in flagrant: seful OPC, saltat de DNA in timp ce primea spaga pentru a-si incalca atributiunile de serviciu
Pensii marite pentru 32.847 de bihoreni
Ce se-ntampla cu drumurile Bihorului
Clubul Kiwanis din Thouars, Franta, alaturi de copiii in dificultate: Stiri Bihor
Unii pleaca de buni, altii vin de rai
Protestul PSD Oradea, neautorizat

Copyright 2007-2009 Oradea Online. Toate drepturile rezervate.
TOTALnet Media Group
 

Stiri Oradea Online

Stiri Oradea
Stiri Bihor
Politia Oradea
Frontiera Bihor
Stiri Intern
Stiri Extern
Sport
Sanatate

Divertisment Oradea Online

Divertisment Oradea
Moda Oradea
Cinema Oradea
Lumea IT
Auto
Horoscop

Servicii Oradea Online

Anunturi Gratuite Oradea
Lista firme Oradea
Director web

Turism Oradea
Turism Oradea
Judetul Bihor
Baile Felix
Baie 1 Mai

Sitemap
Sitemap

 
Recomandam: Web-Top.ro | Best-Top.ro | Felicitari | Bursa Transport | Stiri Vedete | Bucuresti Online
Web-Top Lista Firme