Login Oradea Online   Login   Inregistrare Oradea Online   Inregistrare    
°C
 

ORADEA ONLINE

Stiri Oradea si Bihor

 
 
   
Stiri Oradea Oradea Online  
05 Februarie 2008 10:26:37   Un cetatean roman de origine sudaneza 'asuda' pentru infratirea Oradiei cu localitatea sa natala - Stiri Oradea
Afisari Stiri Afisari Stiri Afisari Stiri Afisari Stiri Afisari Stiri Marire +   Micsorare -   
Shammat Khalid
Stiri Oradea : Shammat Khalid a venit în România în urmă cu 33 de ani, pentru a urma cursurile Facultății de Agronomie din Timișoara.

Shammat Khalid a venit în România în urmă cu 33 de ani, pentru a urma cursurile Facultății de Agronomie din Timișoara. În 1980, s-a căsătorit cu o româncă, Tatiana Natalia, cu care are patru copii. De când a venit în România, a candidat de două ori la Primăria orașului Salonta și a făcut numeroase demersuri pentru întărirea relațiilor româno - sudaneze. Cea mai recentă realizarea a sa este însă facilitarea unor studenți sudanezi să urmeze cursuri în cadrul Universității din Oradea.

A candidat la Primăria Salonta
"Între anii 1975 și 1976, am studiat limba română la Universitatea din Cluj-Napoca, iar în 1976, am început Facultatea de Agronomie la Timișoara, unde am și cunoscut-o pe viitoarea mea soție, Tatiana Natalia. După absolvirea facultății, în 1981, am fost repartizat, alături de alți colegii de-ai mei români, la fostul CAP Salonta, aproape de Ciumeghiu, unde locuiesc și în prezent", povestește Khalid. În 2000, a intenționat să candideze la Primăria Salonta, dar i-a fost refuzată candidatura pe motiv că are dublă cetățenie, româno - sudaneză. Patru ani mai târziu, după ce a fost aprobat articolul potrivit căruia pot participa la alegeri și persoanele cu dublă cetățenie, Shammat Khalid a candidat din nou la Primăria Salonta. Chiar dacă nu a fost ales primar, el a obținut rezultate bune, iar acum, mulțumește tuturor celor care l-au susținut la acea vreme.

O țară aflată pe un lac de petrol...
"În primăvara lui 2006, m-am reîntors în Sudan, unde am studiat viața zi de zi și am meditat la nevoile populației din țara mea. Am ajuns la concluzia că Sudanul este o țară în curs de dezvoltare și are nevoie de ajutor în mai multe domenii de activitate, atât din punct de vedere tehnologic, cât și științific. Paradoxal, Sudanul este o țară foarte bogată din punct de vedere material, are bogăție subterană, petrol, dar și metale prețioase", mai spune Khalid. El consideră că Sudanul poate fi și o importantă zonă turistică, deoarece are munți, păduri, precum și rezervații naturale, unde turiștii pot admira animale sălbătice aflate în libertate. De asemenea, pe malul Nilului, sunt amenajate parcuri de distracție care, la cererea investitorilor, pot ocupa suprafețe mai mari. Interesant este faptul că Guvernul sudanez oferă gratuit suprafețe mari de teren pentru agricultură celor interesați să investească în acest domeniu. "Mă consider român prin adopție și aș dori să facilitez cetățenilor mei români posibilitatea de a investi în Sudan. În acest sens, invit marile firme de construcții, în special de locuințe, să mă contacteze la tel. 0726/955.168, pentru a-și putea desfășura activitatea în Sudan, deoarece se plătește foarte bine, mai ales că întreaga țară se află în construcție", a adăugat interlocutorul nostru. Aceeași invitație a adresat-o și firmelor de petrol din România, pentru că în Sudan există rezerve mari de țiței, descoperite în mai multe zone ale țării. "Sudanul este, pur și simplu, o țară aflată pe un lac de petrol, considerat a fi de cea mai bună calitate din lume. În plus, este cea mai mare țară din lume producătoare de gumă arabică, care se folosește în industria medicamentelor, a dulciurilor, băuturilor răcoritoare și a celei mai rafinate sticlării", a precizat Khalid.

Demersuri pentru întărirea relațiilor româno - sudaneze
În 2006, împreună cu ing. Myrtada Altigani, care i-a fost coleg în România, a făcut demersuri la ministrul de externe al Sudanului, Elsamani Elwasila Elsamani, pentru reînnoirea relațiilor româno - sudaneze. În acest sens, Shammat Khalid, împreună cu ing. Myrtada Altigani și cei de la Ambasada Română din Sudan, s-a întâlnit cu ministrul de externe sudanez și cu președintele Senatului din Sudan, Ahmed Eltahir Omar, în vederea întăririi relațiilor dintre cele două țări, România și Sudan. De asemenea, în 2007, o delegație sudaneză, alcătuită din ministrul de externe al Sudanului, Elsamani Elwasila Elsamani, ing. Myrtada Altigani și un grup de oameni de afaceri sudanezi, a venit în vizită în România.

Înfrățirea orașelor Medani și Oradea
Totodată, la sfârșitul anului trecut, ambasadorul României în Sudan, dr. Emil Ghițulescu, a efectuat o vizită în orașul Medani, localitatea natală al lui Shammat Khalid, la invitația lui El Amin El Hindi, ministrul culturii din județul El Gezira. Cu acest prilej, ambasadorul României a participat la un concert la Palatul Culturii din Medani, unde a luat în discuție înfrățirea dintre Medani și un oraș din România. S-a stabilit, ulterior, ca acesta să fie Oradea. În cadrul concertului, ambasadorul României a întrebat publicul dacă este de acord cu această înfrățire, la care publicul a răspuns pozitiv într-un glas, susținând inițiativa ambasadorului cu aplauze. Tot atunci, domnia sa i-a invitat pe toți cei prezenți să sărbătorească împreună Ziua Națională a României, la Ambasada României din Khartum. La această sărbătoare, a participat și o delegație alcătuită din 30 de persoane din Medani.

Studenți sudanezi, la cursuri, în Oradea
Din 2006 până în 2007, Shammat Khalid a lucrat în Sudan, ca și comerciant, în domeniul produselor agricole. După aproape doi ani, el s-a întors în România, în urmă cu o săptămână, când a și început demersul pentru înfrățirea dintre cele două orașe, Medani și Oradea, ajutat fiind de deputatul Paul Magheru, care i-a facilitat întrevederea cu Mihai Groza, primarul Oradiei. "Cu acest prilej, i-am înmânat primarului proiectul de colaborare dintre cele două orașe, iar domnia sa a promis să-l aibă în vedere în cadrul ședinței Consiliului Local", a precizat Khalid. Tot cu ajutorul deputatului Paul Magheru, marți, 29 ianuarie, s-a întâlnit cu rectorul Universității din Oradea, Cornel Antal, pentru a discuta posibilitatea aducerii unor studenți sudanezi la studii superioare în Oradea. La întâlnire a participat și prof. univ. dr. Ioan Horga, directorul Departamentului de Relații Internaționale din cadrul Universității. "Am primit aprobare din partea rectorului Cornel Antal pentru aducerea unor studenți sudanezi la Universitatea din Oradea. La rândul său, profesorul Ioan Horga ne-a promis că ne oferă cinci burse de stat pentru studenți.

Pe de altă parte, în această vară, o delegație formată din oameni de afaceri sudanezi, condusă de ing. Myrtada Altigani, va poposi în România și, în special, la Oradea, pentru a încheia contracte de colaborare cu firme și comercianți români", a conchis interlocutorul nostru.


Sursa : Crisana - Stiri Oradea

Galerie Foto : Poze Oradea


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group


Stiri Oradea : Shammat Khalid a venit în România în urmă cu 33 de ani


Taguri  
Stiri Oradea


Stiri Anterioare  
Oradea a pierdut investitii masive din strainatate : Stiri Oradea
Unde nu-i cap e vai de covorul asfaltic! : Stiri Oradea
Supermarketul face legea : Stiri Oradea
Un cetatean roman de origine sudaneza 'asuda' pentru infratirea Oradiei cu localitatea sa natala - Stiri Oradea
Pasajul subteran de pe Bulevardul Dacia, tinta distrugatorilor de bunuri - Stiri Oradea
Opt secole de justitie oradeana - Stiri Oradea
Modernizarea serviciilor de urgenta se apropie de final - Stiri Oradea
Alternativa internet banking - Stiri Oradea
Dupa ce le-a cedat casa, Un oradean a fost lasat in mizerie de cei care trebuiau sa il intretina
Donato Chiarini, la Oradea - Stiri Oradea - Politica
Primele ghirlande luminoase s-au aprins in Parcul 1 Decembrie
Lege calcata in picioare - Stiri Oradea
Cine cere nu piere... - Sporul de antena, pentru unii - muma, pentru altii - ciuma?
Pe strada Vaporului se circula cu... barca - Stiri Oradea
Oradenii, campioni in Ungaria - Stiri Oradea
Doar prin abonament, "Crisana" la jumatate de pret! - Stiri Oradea
Oradeni inselati de o agentie de intermedieri imobiliare - Stiri Oradea
Oradeni inselati de o agentie de intermedieri imobiliare - Stiri Oradea
Pensionarii oradeni intra in posesia tichetelor de hrana - Stiri Oradea
Santiere uitate - Stiri Oradea

Stiri Oradea  
ROBINSON ORADEA - RESTAURANT MEXICAN
Incaseaza cu spor la punga municipiului: Stiri Oradea
Plopii raman in picioare - Amenajarea malului stang intra in linie dreapta
Procesul de divort al lui Tokes, repus pe rol la Judecatoria Oradea
Rectorul Cornel Antal nu si-a facut temele: Stiri Oradea


Comentarii  

Posteaza un comentariu: Un cetatean roman de origine sudaneza 'asuda' pentru infratirea Oradiei cu localitatea sa natala - Stiri Oradea
 
 


Curs Valutar

 

Horoscop
Leu

Leu

         Alte zodii   
 

Sondaj
Romania ocupa locul doi, dupa Bulgaria, in topul tarilor care folosesc foarte putin cardurile bancare.

Cum preferati sa platiti atunci cand mergeti la cumparaturi?


» Cu Cardul
» Cash

Promoveaza-ti afacerea!

Web-Top Web-Top.ro este mediul ideal de promovare online pentru firma Dvs.

       Pentru detalii click aici...   


Parteneri

Cofetaria Mocca
Lion Shipping & Chartering
Lion Shipping & Chartering

Lista Firme

Arhiva Stiri Oradea Online
19 Februarie 2020
D L Ma Mi J V S
 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 1920 21 22
23 24 25 26 27 28 29


   Arhiva Stiri 2020 Oradea Online   
 

Bursa Transport

Bursa Transport
Ai marfa?
Ai camion?


Inregistreaza-te gratuit si vei gasi parteneri!

      Pentru detalii click aici...   


Vremea Oradea
19 Februarie 2020
Min: -18 °C       Max: -18 °C Vremea Oradea
Temperatura curenta: °C

      Vremea Oradea detalii...   


Anunturi

Ultimele anunturi salvate
CLESTI DE RIDICAT, DISPOZITIVE DE RIDICARE TUBURI BETON
DISPOZITIVE MANEVRARE CAMINE BETON, CLESTI DE RIDICARE
DISPOZITIVE MANEVRARE TUBURI DE BETON DIFERITE DESCHIDERI
PLIMBARI PE MARE CU AMBARCATIUNILE OFERITE LA PRETURI ACCESIBILE


   Anunturi Gratuite Oradea   
 

Cinema

Al Pacino il face pe Richard Gere mare bogatas

Stiri judetul Bihor

Stiri judetul Bihor
Registre electronice in locul carnetelor de munca
Acvila de munte se intoarce in Bihor
Legea Educatiei a intrat in vigoare
Peste 13.000 concedieri colective: Stiri Bihor
Prins in flagrant: seful OPC, saltat de DNA in timp ce primea spaga pentru a-si incalca atributiunile de serviciu
Pensii marite pentru 32.847 de bihoreni
Ce se-ntampla cu drumurile Bihorului
Clubul Kiwanis din Thouars, Franta, alaturi de copiii in dificultate: Stiri Bihor
Unii pleaca de buni, altii vin de rai
Protestul PSD Oradea, neautorizat

Copyright 2007-2009 Oradea Online. Toate drepturile rezervate.
TOTALnet Media Group
 

Stiri Oradea Online

Stiri Oradea
Stiri Bihor
Politia Oradea
Frontiera Bihor
Stiri Intern
Stiri Extern
Sport
Sanatate

Divertisment Oradea Online

Divertisment Oradea
Moda Oradea
Cinema Oradea
Lumea IT
Auto
Horoscop

Servicii Oradea Online

Anunturi Gratuite Oradea
Lista firme Oradea
Director web

Turism Oradea
Turism Oradea
Judetul Bihor
Baile Felix
Baie 1 Mai

Sitemap
Sitemap

 
Recomandam: Web-Top.ro | Best-Top.ro | Felicitari | Bursa Transport | Stiri Vedete | Bucuresti Online
Web-Top Lista Firme