Login Oradea Online   Login   Inregistrare Oradea Online   Inregistrare    
°C
 

ORADEA ONLINE

Stiri Oradea si Bihor

 
 
   
Sanatate Oradea Online  
26 Julie 2010 11:32:28   Se imparte piata medicala din Bihor: Spital Oradea
Afisari Stiri Afisari Stiri Afisari Stiri Afisari Stiri Afisari Stiri Marire +   Micsorare -   
Spital Oftalmologic Privata de Langa Muzeu
Oradea poate deveni un centru medical privat valoros pentru toți românii care vor să fie tratați cu respect.

Oradea poate deveni un centru medical privat valoros pentru toți românii care vor să fie tratați cu respect.

Sistemul medical de stat românesc este în picaj mai mult ca oricând. Lipsa dotărilor din majoritatea unităților sanitare publice și de stat, birocrația din sistem, blocarea posturilor în pofida penuriei de medici în unele domenii medicale, salarii tot mai mici pentru cele mai multe cadre medicale, iar acum diminuarea lefurilor și cu 25% a pus pe jar lumea medicală. Din toată țara, inclusiv din Bihor, medici consacrați, ajunși în culmea carierei, care au luptat ani de zile pentru bolnavi tratându-i exemplar în pofida lipsei de aparatură corespunzătoare și a condițiilor hoteliere europene, depun armele și se pregătesc să plece la muncă, în străinătate. Medicii tineri abslovenți nici nu se mai gândesc să își croiască în țară vreun viitor, iar asistenții le calcă pe urme, pregătindu-și în număr îngrijorător de mare plecarea.

Câțiva oameni din Bihor se chinuie de ani de zile să pună pe picioare un minisistem medical public decent, dar izbândesc cu greu să treacă de zidul birocrației, astfel că reușitele lor întârzie să apară sau apar prea lent pentru a folosi tuturor, la timp.

Înaintemergători

În urmă cu doi ani, dr. Ovidiu Cacuci și frații dr. Adrian Maghiar și dr. Doru Maghiar au avut curaj să spargă „gheața medicală”, au luat credite și au deschis primul spital privat complex de pe fâșia de vest a țării. Spitalul Pelican a reușit în doi ani să se ridice la nivelul așteptărilor emise de mult de către bihoreni. Așa se face că spitalul, chiar și pe vreme de criză, e plin ochi de bolnavi, veniți aici să fie „reparați” bine, sigur, rapid și „cu chitanță”. Omul scoate banul și este tratat sau operat după caz, în condiții de lux și beneficiază de aparatură medicală de excepție.
În spital se efectuează și tratamente și intervenții chirurgicale extrem de delicate, care se mai fac doar prin câteva din centrele medicale consacrate din țară.
Centre medicale

Cu chiu cu vai au reușit să treacă de birocrația românească niște investitori maghiari, care au reușit să deschidă la Oradea un centru medical de oftalmologie și recent, un minicentru pediatric cu intervenții chirurgicale, pe Bdul General Magheru, în locația fostului Spital de Boli Infectioase. Deloc de neglijat este și deschiderea Centrului PET/CT, într-o altă aripă a aceleiași locații. Șefii acestui centru au izbutit după ani de zile de bătut la porți închise, să obțină finanțare de la stat în favoarea bolnavilor oncologici sau a persoanelor suspicionate de diferite tumori. Aparatura PET/CT este de ultimă generație și e singura din lume la ora actuală în măsură să exprime la nivel de celulă existența sau inexistența unor tumori, funcție de rezultat medicii având de-acum posibilitatea de a trata țintit, nu după presupuneri, bolnavii. Astfel că în țară, bolnavii cu cancer sau suspectați de această maladie pot doar la Oradea sau la București să beneficieze de acest tip unic de investigație.

Și Centrul medical Arsmed, care în ultimii cinci ani și-a mai mutat sediul, se va redeschide se pare în toamnă și va funcționa într-un imobil nou, situat între străzile Tudor Vladimirescu și Bdul Decebal.

Maternitate

Un alt investitor, care a contribuit în urmă cu câțiva ani și la sporirea condițiilor din Spitalul Județean și nu numai, ar urma să se ocupe de o investiție pentru deschiderea unei Maternități private la Oradea. Unitatea, spun unele surse, ar urma să funcționeze pe str. Gheorghe Doja, într-un imobil cu aspect futuristic.
Spital de oftalmologie

Lângă fostul Muzeu al Țării Crișurilor, pe str. Olimpiadei, se va deschide tot în toamna acestui an un minispital privat de oftalmologie. Asta în pofida faptului că la secția de oftalmologie de la Spitalul Pelican (ultradotată și condusă de dr. Man - membru al Academiei oftalmologilor din SUA) sute de bolnavi, unii cu șanse zero de a mai vedea, au fost aici vindecați. Vor lucra la acest nou spital medici din Spitalul Județean (unde s-a desființat o perioadă, culmea, unica secție de oftalmologie publică și de stat din Bihor și unde se efectuează operații de vârf), dar probabil și medici din alte unități medicale bihorene și din afara județului.
Spital de zi

La 1 octombrie a fost programată deschiderea a încâ unui spital privat. Această unitate va dispunde de 20 de paturi, va avea secții non-chirurgicale astfel încât nu se poate spune nici măcar că va face concurență totală Spitalului Pelican. Spitalul de zi se numește Clinica News Medics, e situat pe str. Vlădeasa, este un brand nemțesc, „adus în țară” de un investitor care l-a numit manager pe România pe nimeni altul decât Dacian Foncea, ex-managerul de la Spitalul de PneumoftiziologieOradea, care s-a luptat ceva vreme cu tarele sistemului sanitar de stat. Foncea a explicat că unitatea va fi o clinică de explorări funcționale de înaltă performanță și că din acest brand a fost deschisă recent o clinică la București și încă una e aproape de a fi inaugurată la Brașov.

News Medics va avea secții de pneumologie, gastro-enterologie, endocrinologie, cardiologie și diabet, va oferi servicii medicale de calitate cu circa trei medici cu normă întreagă, 6 medici în regim part-time, circa 15 asistenți - pentru început, asigură Foncea. Managerul a anunțat că personalul medical va fi format din cadre medicale care vor să iasă din sistemul de stat aflat în decadență dar care totuși nu vor să plece să lucreze în străinătate precum și din halate albe care vor „să își recupereze” procentul de 25% din salariul de la stat, tăiat recent de guvernul român.

Ce lipsește?

Piața medicală e pe cale să fie gata împărțită, mai lipsesc vreo câteva nuclee private care să se ocupe de bolnavii cardiaci ce trebuie investigați intervențional sau operați pe cord, de bolnavii oncologici care nu beneficiază de condiții hoteliere bune și nici de aparatură medicală suficientă în spitalul județean de stat (cu toate eforturile depuse în ultimii ani!), de bolnavii neurologici, care mor pe capete, probabil o unitate de paliație mai mare și de un minispital cu profil psihologic și psihiatric. Și ar avea loc și acest gen de centre medicale mai ales dacă ținem cont că în Bihor, primele două cauze a mortalității sunt afecțiunile cardio-vasculare și cancerul, urmat probabil de afecțiunile neurologice.

Numai deschiderea unui minispital de cardiologie intervențională ar însemna ca în circa doi ani, circa 80 - 90% dintre cazurile de cardiaci cu probleme foarte mari să fie „rezolvate” cu succes la Oradea. Interes există, tinerii experți, cardiologul Cristian Sabău și chirurgul vascular Adrian Pop sau alți cardiologi acceptând să lucreze acasă, la Spitalul Județean din Oradea, în speranța că factorii oficiali și cei cu bani vor binevoi curând să facă astfel de investiții, ce nu presupun sume chiar fabuloase de bani, pentru salvarea bihorenilor cu afecțiuni cardiovasculare. Poate însă acest vis extrem de vital pentru bihoreni va fi realizat la primul spital privat din Bihor, care are de altfel o secție de cardiologie bună.

Cum și președintele Consiliului Județean Bihor, Radu Țârle, pare speriat de viitorul spitalelor de stat, inclusiv al Spitalului Județean preluat recent de la Ministerul Sănătății, se întrezărește un declin mult mai mare al spitalelor de stat și un drum și mai deschis pentru spitalele private. Unde nu există șpagă, unde doctorii au salarii liniștitor de bune și nu se luptă cu mâinile goale pentru salvarea bolnavilor, unde cadrele medicale și bolnavii se respectă reciproc și mai ales unde are loc salvare de vieți omenești în timp mai scurt și la cele mai înalte cote ale medicinii.


Sursa: Bihon.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor


Taguri  
Spital Oradea


Stiri Anterioare  
Consiliul Local a aprobat trecerea celor 4 spitale in subordinea municipalitatii
Managerul Spitalului TBC, repus in functie: Sanatate Oradea
Spitalele bihorene ar putea ramane fara sange in caz de urgenta: Sanatate Oradea
Control nocturn la Maternitate si Ambulanta: Sanatate Oradea
Ne-ar fi trebuit 25 de ani pentru modernizari cu banii Primariei : Sanatate Oradea
Salvat de aviatia militara - Maternitatea din Salonta
Doar spital judetean de urgenta - Sanatate Oradea

Sanatate  
Cinci portii de legume sau fructe si doua cesti de cafea zilnic – reteta pentru a fi in forma
Topul bolilor provocate de telefonul mobil: Sfaturi de Sanatate
Primavara, pielea are nevoie de ingrijire speciala: Sfaturi de Sanatate
Care este sapunul ideal: Sfaturi de Sanatate
Cum poti sa-l faci sa te iubeasca


Comentarii  

Posteaza un comentariu: Se imparte piata medicala din Bihor: Spital Oradea
 
 


Curs Valutar

 

Horoscop
Varsator

Varsator

         Alte zodii   
 

Sondaj
Romania ocupa locul doi, dupa Bulgaria, in topul tarilor care folosesc foarte putin cardurile bancare.

Cum preferati sa platiti atunci cand mergeti la cumparaturi?


» Cu Cardul
» Cash

Promoveaza-ti afacerea!

Web-Top Web-Top.ro este mediul ideal de promovare online pentru firma Dvs.

       Pentru detalii click aici...   


Parteneri

Cofetaria Mocca
Lion Shipping & Chartering
Lion Shipping & Chartering

Lista Firme

Arhiva Stiri Oradea Online
10 August 2020
D L Ma Mi J V S
 1
2 3 4 5 6 7 8
9 1011 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  


   Arhiva Stiri 2020 Oradea Online   
 

Bursa Transport

Bursa Transport
Ai marfa?
Ai camion?


Inregistreaza-te gratuit si vei gasi parteneri!

      Pentru detalii click aici...   


Vremea Oradea
10 August 2020
Min: -18 °C       Max: -18 °C Vremea Oradea
Temperatura curenta: °C

      Vremea Oradea detalii...   


Anunturi

Ultimele anunturi salvate
ECHIPAMENTE PENTRU FIXARE SI ANCORARE MARFA TOTAL RACE
ECHIPAMENTE PENTRU FIXARE SI ANCORARE MARFA TOTAL RACE
CHINGI FIXARE MARFA LIVRARE STOC BUCURESTI
CHINGI ANCORARE MARFA PENTRU TRANSPORT RUTIER ECHINGI.RO / TOTAL RACE
CHINGI ANCORARE MARFA PENTRU TRANSPORT RUTIER ECHINGI.RO / TOTAL RACE


   Anunturi Gratuite Oradea   
 

Cinema

Al Pacino il face pe Richard Gere mare bogatas

Stiri judetul Bihor

Stiri judetul Bihor
Registre electronice in locul carnetelor de munca
Acvila de munte se intoarce in Bihor
Legea Educatiei a intrat in vigoare
Peste 13.000 concedieri colective: Stiri Bihor
Prins in flagrant: seful OPC, saltat de DNA in timp ce primea spaga pentru a-si incalca atributiunile de serviciu
Pensii marite pentru 32.847 de bihoreni
Ce se-ntampla cu drumurile Bihorului
Clubul Kiwanis din Thouars, Franta, alaturi de copiii in dificultate: Stiri Bihor
Unii pleaca de buni, altii vin de rai
Protestul PSD Oradea, neautorizat

Copyright 2007-2009 Oradea Online. Toate drepturile rezervate.
TOTALnet Media Group
 

Stiri Oradea Online

Stiri Oradea
Stiri Bihor
Politia Oradea
Frontiera Bihor
Stiri Intern
Stiri Extern
Sport
Sanatate

Divertisment Oradea Online

Divertisment Oradea
Moda Oradea
Cinema Oradea
Lumea IT
Auto
Horoscop

Servicii Oradea Online

Anunturi Gratuite Oradea
Lista firme Oradea
Director web

Turism Oradea
Turism Oradea
Judetul Bihor
Baile Felix
Baie 1 Mai

Sitemap
Sitemap

 
Recomandam: Web-Top.ro | Best-Top.ro | Felicitari | Bursa Transport | Stiri Vedete | Bucuresti Online
Web-Top Lista Firme