Selina face eforturi pentru a respecta termenul de predare a lucrărilor finanțate de Compania de Apă Oradea.
Cum în contractul încheiat cu Compania de Apă Oradea (CAO) nu sunt prevăzute întârzieri ale termenului de predare cauzate de condiții meteorologie vitrege, executantul Selina și-a întețit ritmul lucrărilor pe 16 străzi pentru a recupera zilele pierdute din cauza sezonului ploios, și a se încadra în termenul de predare - 20 iulie. Lucrările fac parte din programul de extindere a rețelelor de apă, canalizare menajeră și canalizare pluvială demarat în anul 2006 și cuprinde nu mai puțin de 113 străzi din municipiu. Cum Ministerul Mediului și Gospodăririi Apelor (MMGA) acumulează în continuare restanțe de peste opt milioane de lei, investițiile se derulează în prezent din cele 12 milioane de euro împrumutate de CAO de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).
Penalități: 0,1% pe zi
„Conform contractului încheiat cu firma Selina, lucrările finanțate din banii CAO trebuie finalizate până la 20 iulie, dată după care constructorului i se vor aplica penalități de 0,1% pe zi”, a reamintit ieri directorul CAO, Ovidiu Gavra. Din cele 16 străzi aflate în lucru, trei sunt în fază de finalizare: străzile Lotrului, Prunilor și Piscului. În paralel se lucrează pe străzile Eremia Grigorescu, Coriolan Pop, Nicolae Firu, Balogh Istvan, Belșugului, Ciobanilor, Coralilor, Aurora, Carol Davila, Rădăuților, Dâmbului, Nicolae Beldiceanu și Toamnei.
CAO, un sfert de costuri
Mega-proiectul de extindere a rețelelor de apă (pe o lungime totală de 108 km), canal menajer (140,7 km) și canal pluvial (100 km) a fost convenit între MMGA și Municipiul Oradea în octombrie 2006. Ministerul se obliga să finanțeze 75% din costul proiectului, adică 36 de milioane de euro, iar diferența de 25% (12 milioane de euro) a căzut în sarcina Companiei de Apă Oradea (CAO), care s-a împrumutat de la BERD cu acordul Consiliului Local Oradea dat în ședința din 29 aprilie 2004.
După cum a mai informat CAO în repetate rânduri, Ministerul a întâmpinat dificultăți în a-și onora obligațiile de finanțare în sumă de 90 de milioane de lei (fără TVA) față de constructorii câștigători ai licitațiilor pentru executarea lucrărilor.
Cât privește lucrările cu finanțarea asigurată de CAO prin credit bancar, constructorul Selina și le-a adjudecat la un cost de 9,84 milioane de euro, fără TVA.
Sursa: Bihon.ro
Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania
Actualitate Financiara
Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor