Parcul Seleuș va avea un teren de sport pentru copii și un țarc pentru câini, la fel ca Parcul Liniștii.
Începute în aprilie, lucrările în Parcul Seleuș au ajuns spre final. Nașterea acestui parc nu a fost însă una ușoară, după cum au apreciat luni edilii Oradiei. „Doamna Dana Codre și alte femei din organizația UDMR - Nufărul au adunat peste o 1.500 de semnături pentru înființarea acestui parc. Tabelele cu semnături a zăcut însă din anul 2006 în sertarele Primăriei. Așa încât mulțumim actualului primar, Ilie Bolojan, că a dat curs solicitării”, a spus viceprimarul Biro Rozalia.
La rândul său, edilul-șef a mulțumit viceprimarului Biro pentru demersurile făcute pe lângă Episcopia Romano-Catolică, care a cedat municipalității jumătate din terenul actualului parc Seleuș în schimbul unui alt teren. „Și Parohia Ortodoxă Nufărul și-a dat concursul, fiind de acord inclusiv cu transferul osemintelor în Cimitirul Rulikowsky. Am întâmpinat dificultăți doar din partea Direcției Cultelor, care ne-a blocat în primăvară lucrările până am obținut avizele de descărcare arheologică”, a mai spus Bolojan. După ce municipalitatea a rezolvat problemele juridice ale terenului fostului cimitir Seleuș, prin preluarea acestuia în administrare, s-a salubrizat zona, s-au făcut exhumări, s-au evacuat pietrele funerare și s-a amenajat zona.
Adio „boschetari”
„Este un moment important pentru Oradea, îndeosebi pentru cartierul Nufărul, faptul că, după câteva luni, am finalizat parcul pe locul fostului cimitir Seleuș, care, înainte era un loc insalubru și nesigur pentru cetățenii din zonă. Am reizolat termic și conductele dezvelite de tablă de către persoanele fără căpătâi care își încropeau adăposturi sub ele.”, a precizat primarul Ilie Bolojan mulțumind colegilor din Direcția Tehnică și executantului Selina.
Per total, s-au amenajat spații verzi în suprafață de 13.510 mp, trotuare, alei precum și un mini teren de sport. S-au montat 41 de bănci, 10 coșuri de gunoi și s-au amenajat trei platforme pentru containerele de deșeuri. Pe străzile din vecinătatea parcului, C-tin Noica și Ialomiței, s-au amenajat 182 de locuri de parcare, acolo fiind demolate 79 de garaje ilegale care obturau și accesul spre parc. Amenajarea parcului a costat 1.185.300 de lei. Mai urmează să se monteze iluminatul public, să fie îngrădit și amenajat un loc pentru câini, iar în primăvară să se planteze arbori și gazon.
Sursa: Bihon.ro
Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania
Actualitate Financiara
Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor