Imaginați-vă o dietă bazată pe 75 la sută fructe și legume, toate mâncate în stare naturală. Acesta este un mod de alimentație la care cei mai mulți dintre noi ar trebui să recurgem, recomandă nutriționiștii. Fructe uscate sau fresh, nuci și alte semințe, cereale integrale și alge marine sunt alimentele care sunt incluse în acest stil alimentar. Deși seamănă cu o dietă vegetariană, medicii spun că cele două concepte sunt diferite. "Fructele și legumele trebuie mâncate în stare crudă și integrală fără a le curăța de coajă, fără a le transforma în sucuri și fără a le trata termic. Cu cât alimentele sunt expuse procesării, cu atât mai mult acestea își pierd din proprietățile nutritive", afirmă prof. dr. Gheorghe Mencinicospchi.
Acestea ajută la menținerea greutății fără prea mare efort, fără să apelăm la diete de slăbire lungi și chinuitoare. Mai mult, aceste alimente ajută metabolismul să ardă grăsimile mai repede. Medicii spun că citricele sunt importante în sistemul de regenerare a organismului și sunt implicate în funcționarea corectă a sistemului imunitar. De asemenea, fructele și legumele sunt o sursă bogată de vitamina C, fapt ce ajută la eliminarea toxinelor din organism.
Sursa: Bihoreanul.ro
Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania
Actualitate Financiara
Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor