Login Oradea Online   Login   Inregistrare Oradea Online   Inregistrare    
°C
 

ORADEA ONLINE

Stiri Oradea si Bihor

 
 
   
Stiri Oradea Oradea Online  
04 Mai 2010 12:33:26   Electrocentrale factureaza din burta de-i cad clientii pe spate: Stiri Oradea
Afisari Stiri Afisari Stiri Afisari Stiri Afisari Stiri Afisari Stiri Marire +   Micsorare -   
Electrocentrale Oradea
Ai sau n-ai căldură în casă, Electrocentrale Oradea îți taie factură. Pe lângă faptul că prețul energiei termice ...

Ai sau n-ai căldură în casă, Electrocentrale Oradea îți taie factură. Pe lângă faptul că prețul energiei termice îi frige la buzunare pe orădeni, în unele cazuri furnizorul de căldură pe timp de iarnă facturează consumuri fictive. În plus, contoarele individuale montate la rețeaua de termoficare par că nu au niciun rost atâta vreme cât la calcularea consumului de agent termic nu se ține seama de valorile înregistrate, fie nu sunt citite de către operatorul firmei, ori se defectează bateriile care alimentează dispozitivul electronic.

Orădeanul Dumitru H. are două case în Oradea, spate în spate și cu o curte comună, una cu intrare de pe strada Alexandru Vlahuță, și cealaltă, de pe strada Nicolae Olahus. „Cât timp am renovat casa de pe Olahus am locuit în cea de pe Vlahuță, care este racordată la rețeaua de termoficare a orașului. În casa renovată am introdus încălzire pe gaz, astfel că am renunțat la contractul cu Electrocentrale, dar am menținut adresa de corespondență la această adresă unde locuiesc acum, pe Olahus. În toamnă, prin septembrie, i-am chemat pe cei de la căldură să vină să debranșeze casa de pe Vlahuță, să-și ia contoarele că nu mai am nevoie de serviciile lor, deoarece în casa respectivă nu mai locuiește nimeni. A venit un inginer cu o echipă de muncitori, au luat contorul de apă caldă și au închis valvele, dar au spus că nu are rost să ia contoarele de la căldură că, oricum, dacă nu consum, nu plătesc", ne-a relatat orădeanul. Omul, de bună credință, acceptă, deși nimeni din echipa de la Electrocentrale nu îi atrage atenția să depună în scris o cerere cu solicitarea sa. Orădeanul, care este și cetățean al SUA și are afaceri în străinătate, a plecat apoi cu treburi, lipsind toată iarna din Oradea.

O surpriză călduroasă de iarnă

„Când m-am întors, pe la sfârșitul lui februarie, omul care are grijă de casă cât lipsesc mi-a arătat facturile de la căldură pentru casa de pe Vlahuță. Mi-au facturat inclusiv pe luna martie, peste 1.700 de lei. Problema nu ar fi banii, dar modul cum s-au comportat mă deranjează enorm", spune Dumitru. Omul s-a dus la Electrocentrale, unde și-a expus situația. Acolo i s-a transmis că nu există nicio cerere prin care să solicite debranșarea, iar responsabilul de zonă cu citirea contorului nu a putut să citească toată iarna aparatul respectiv, așa că i s-a calculat un consum prezumat. „N-au citit contorul, dar au știut să îmi trimită factura pe adresa de pe Nicolae Olahus cu ceva ce nu am consumat?!" se întreabă orădeanul. „Păi, dacă știau adresa de corespondență, de ce nu a venit operatorul cu cititul contorului să bată la ușă, că i se deschidea și putea să citească câte contoare vroia", continuă Dumitru H.
Situația este tărăgănată toată luna martie, care i se facturează la zi. La sfârșitul lunii aprilie Dumitru H. se deplasează din nou la Electrocentrale și solicită rezolvarea situației, deoarece vroia să înceapă reparațiile la casa respectivă. După îndelungi discuții la furnizorul de energie termică, omul de afaceri îl ia pe unul dintre inginerii de aici și merg împreună să citească contorul la casa de pe Vlahuță. Aici, stupoare, inginerul constată faptul că aparatul nu mai funcționa, bateriile fiind defecte.
„Ei, acum ce-i de făcut, cine e de vină?!, i-am întrebat eu pe cei de la Electrocentrale", relatează orădeanul. „Toată lumea ridica din umeri, nu știau ce să facă. O contabilă însă spune să achit eu facturile la zi și abia apoi se poate rezilia contractul, dar cum să plătesc ceva ce nu am consumat?! Apoi, ce vină am eu că li s-a defectat aparatul, l-au văzut că era exact așa cum l-au montat, nu a umblat nimeni la el. Cum demonstrează acum ei faptul că am consumat?"

Rezilierea, după achitarea „datoriilor"

Inginerul Filip Dumitru Dornea, șeful Biroului Calcul din cadrul Electrocentrale Oradea SA, cunoaște foarte bine situația de pe strada Vlahuță. „Știu că lucrătorul nostru nu a avut acces să citească contorul toată iarna, astfel că proprietarului respectiv i s-a calculat un consum mediu după suprafața radiantă și consumul specific mediu în zonă. Din păcate, situația este complicată acum, deoarece rezilierea contractului se poate face numai în condițiile în care nu sunt datorii de achitat. Astea sunt regulile la noi", ne-a declarat șeful Biroului Calcul.
Situația ajunsă într-un impas era gata să degenereze în momentul în care de la biroul de facturări i se reproșează orădeanului că „poate minte și a avut acolo chiriași". „Să-mi demonstrați că am consumat", a fost replica clientului, care este decis să ajungă în instanța de judecată pentru dreptatea sa.
Surse din cadrul Electrocentrale ne-au declarat că un beneficiar al serviciilor furnizorului de agent termic poate doar contesta în scris modul în care i s-a calculat factura, „altceva nu prea poate să facă". Câtă vreme există un contract în derulare și se emite o factură, dacă acea factură nu este contestată în termen de cinci zile, se consideră că a fost acceptată și este bună la plată, cu toate consecințele de rigoare, respectiv calcularea penalităților în caz de neachitare la termen. Numai că, în situația de față, deși are contor de citire a consumului de agent termic, Electrocentrale nu se poate folosi de el fiind defect, deci nu poate demonstra că a livrat ceva și, ca atare, că i se cuvine plata respectivă. În plus, surse juridice ne-au relatat că Electrocentrale nu poate imputa clienților săi faptul că nu poate citi contoarele atâta timp cât nu le-au montat la limită de proprietate, unde să poată fi accesate de lucrătorii săi fără să mai deranjeze clienții, care pot să lipsească de la domiciliu atunci când se citesc parametrii înregistrați.La sfârșitul săptămânii trecute o echipă de muncitori a demontat contorul de termoficare de la casa orădeanului Dumitru H., de pe strada Vlahuță. Deși nu știa încă modul prin care se va finaliza întreaga tărășenie, șeful Biroului Calcul, Filip Dornea, ne-a transmis că „situația urmează să fie discutată și cu conducerea", în scurt timp comunicând laconic redacției Crișana că „situația s-a rezolvat". Orădeanul „fript" cu facturi o iarnă întreagă ne-a declarat însă că nu știe nimic și așteaptă în continuare un răspuns.


Sursa: Crisana.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor


Taguri  
Electrocentrale Oradea


Stiri Anterioare  
S-a dat OK-ul pentru investitiile in CET Oradea
Zile decisive pentru modernizarea CET
Proiect de modernizare a CET-ului: Stiri Oradea
Azi incepe furnizarea agentului termic: Stiri Oradea
Electrocentrale Oradea, cu camara plina - Agentul termic poate fi scos la incalzire
Multe cereri de debransare de la CET Oradea
Incalzirea Oradiei, incotro: Stiri Oradea
Maestro Trading: Carbunarul Oradiei, in insolventa
Mai pupa CET-ul banii UE: Stiri Oradea
Geo-Bors ar acoperi pierderile CET Oradea
CET Oradea ia credit pentru 6.750 tone de pacura
CET anunta citirea contoarelor de apa calda
Se scumpeste gigacaloria: Electrocentrale Oradea
Incetul cu incetul se incinge si CET-ul: Stiri Oradea
Electrocentrale factureaza din burta de-i cad clientii pe spate: Stiri Oradea
Fara apa calda: Stiri Oradea
Datoriile ard cu spor la CET: Stiri Oradea
Cat costa incalzirea Oradiei?
CET-urile, tocatoare de bani: Stiri Oradea
Puncte termice oprite: Stiri Oradea

Stiri Oradea  
ROBINSON ORADEA - RESTAURANT MEXICAN
Incaseaza cu spor la punga municipiului: Stiri Oradea
Plopii raman in picioare - Amenajarea malului stang intra in linie dreapta
Procesul de divort al lui Tokes, repus pe rol la Judecatoria Oradea
Rectorul Cornel Antal nu si-a facut temele: Stiri Oradea


Comentarii  

Posteaza un comentariu: Electrocentrale factureaza din burta de-i cad clientii pe spate: Stiri Oradea
 
 


Curs Valutar

 

Horoscop
Balanta

Balanta

         Alte zodii   
 

Sondaj
Romania ocupa locul doi, dupa Bulgaria, in topul tarilor care folosesc foarte putin cardurile bancare.

Cum preferati sa platiti atunci cand mergeti la cumparaturi?


» Cu Cardul
» Cash

Promoveaza-ti afacerea!

Web-Top Web-Top.ro este mediul ideal de promovare online pentru firma Dvs.

       Pentru detalii click aici...   


Parteneri

Cofetaria Mocca
Lion Shipping & Chartering
Lion Shipping & Chartering

Lista Firme

Arhiva Stiri Oradea Online
05 August 2020
D L Ma Mi J V S
 1
2 3 4 56 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  


   Arhiva Stiri 2020 Oradea Online   
 

Bursa Transport

Bursa Transport
Ai marfa?
Ai camion?


Inregistreaza-te gratuit si vei gasi parteneri!

      Pentru detalii click aici...   


Vremea Oradea
05 August 2020
Min: -18 °C       Max: -18 °C Vremea Oradea
Temperatura curenta: °C

      Vremea Oradea detalii...   


Anunturi

Ultimele anunturi salvate
VAND JOCURI PS4 FIFA MORTAL ASSASSINS GRAN TURISMO
LANTURI RIDICARE CU ACCESORII GRAD 100 TOTAL RACE
LANTURI RIDICARE CU ACCESORII GRAD 100 TOTAL RACE
LANTURI RIDICARE CU ACCESORII GRAD 100 TOTAL RACE
LANTURI RIDICARE INDUSTRIALE GRAD 100 TOTAL RACE


   Anunturi Gratuite Oradea   
 

Cinema

Al Pacino il face pe Richard Gere mare bogatas

Stiri judetul Bihor

Stiri judetul Bihor
Registre electronice in locul carnetelor de munca
Acvila de munte se intoarce in Bihor
Legea Educatiei a intrat in vigoare
Peste 13.000 concedieri colective: Stiri Bihor
Prins in flagrant: seful OPC, saltat de DNA in timp ce primea spaga pentru a-si incalca atributiunile de serviciu
Pensii marite pentru 32.847 de bihoreni
Ce se-ntampla cu drumurile Bihorului
Clubul Kiwanis din Thouars, Franta, alaturi de copiii in dificultate: Stiri Bihor
Unii pleaca de buni, altii vin de rai
Protestul PSD Oradea, neautorizat

Copyright 2007-2009 Oradea Online. Toate drepturile rezervate.
TOTALnet Media Group
 

Stiri Oradea Online

Stiri Oradea
Stiri Bihor
Politia Oradea
Frontiera Bihor
Stiri Intern
Stiri Extern
Sport
Sanatate

Divertisment Oradea Online

Divertisment Oradea
Moda Oradea
Cinema Oradea
Lumea IT
Auto
Horoscop

Servicii Oradea Online

Anunturi Gratuite Oradea
Lista firme Oradea
Director web

Turism Oradea
Turism Oradea
Judetul Bihor
Baile Felix
Baie 1 Mai

Sitemap
Sitemap

 
Recomandam: Web-Top.ro | Best-Top.ro | Felicitari | Bursa Transport | Stiri Vedete | Bucuresti Online
Web-Top Lista Firme